Mașinile de spălat automate de astăzi includ o serie de caracteristici noi, aplicații și îmbunătățiri care fac spălarea hainelor mult mai ușoară. Și dacă achiziționăm și un model de capacitate mare, atunci totul devine și mai ușor.

Ne dorim ca mașina de spălat să dureze mulți ani, de aceea este indicat să o găsim pe cea care se potrivește cel mai bine nevoilor noastre. Datorită produselor inovative oferite de marile mărci, astăzi găsim o gamă variată de modele din care să alegem, dar primul punct cheie este capacitatea acestora. De aceea, este momentul să luăm în considerare beneficiile unei mașini de spălat cu capacitate mare.

Întotdeauna am crezut că familiile mici nu au nevoie de mașini de spălat cu un tambur foarte mare, dar lucrurile nu stau chiar așa. Avansurile tehnologice, cu designuri și funcționalități noi, fac din mașinile de spălat de capacitate mare un aparat electrocasnic foarte util în orice casă, chiar dacă familia nu este numeroasă.

Nu trebuie să așteptăm să se adune multe haine murdare

Ideea că doar familiile mari au nevoie de o mașină de spălat cu capacitate mare este deja învechită. Noile modele cu tamburi mari, începând de la 10 kg, de ultimă generație, înmulțesc opțiunile de utilizare, personalizând spălarea în funcție de nevoi.

Sunt mașini capabile să cântărească volumul încărcăturii și să determine nivelul de murdărie. În acest fel, dacă nu am umplut-o cu rufe, mașina de spălat va ști să regleze energia și apa pentru a nu pierde resurse. Există, de asemenea, modele cu programe specifice pentru încărcări ușoare sau medii, precum și moduri de spălare rapidă în timp record.

Utilizare mult mai confortabilă

Mașinile de spălat tradiționale cu deschidere frontală au aproape toate aceleași dimensiuni, indiferent dacă sunt de 7 kg sau 10 kg, cu o lățime de aproximativ 60 cm și o înălțime maximă de 85 cm. În scopuri practice, în această privință, nu contează dacă alegem un model cu capacitate mai mare, deoarece diferențele sunt aproape imperceptibile.

Dar când le punem în funcțiune, mașinile cu tamburi mai mari au mult mai mult spațiu interior pentru a distribui rufele și a le spăla fără probleme, precum și o ușă mai accesibilă. În orice caz, trebuie să știm exact dimensiunile locului unde vom plasa mașina și să nu ne ghidăm după ochi.

 Capacitatea de a spăla pături mari și alte materiale textile de dimensiuni mari

În casa fiecăruia dintre noi există cel puțin un pat. Acest lucru implică faptul că trebuie să spălăm cearceafuri, huse, pilote, cuverturi de pat și pături cu o anumită frecvență. Păturile și pilotele sunt voluminoase, în special cele mai groase pentru anotimpul rece, iar cele pentru pat dublu au nevoie de mult spațiu în tamburul mașinii de spălat.

Citeste si...
Alimente care îți îmbunătățesc viața sexuală

Când vine vara, apare o altă problemă: așternutul se murdărește mult mai repede și trebuie să-l spălăm mai des. În final, rezultatul este același. O mașină de spălat de mare capacitate este cel mai bun instrument pentru a ne menține lucrurile din casă întotdeauna curate, fără probleme. Prosoapele, fețele de masă, husele pentru canapea, toate trebuie să treacă printr-un ciclu de curățare și au nevoie de suficient spațiu liber în tambur pentru a se spălă cum trebuie.

Nu trebuie să umplem coșul cu rufe

Din cauza ritmului de viață de astăzi, suntem nevoiți să spălăm  rufe măcar o dată pe săptămână.

Pentru a goli coșul de rufe, trebuie să spălăm de mai multe ori.

Vom economisi timp dacă vom achiziționa o mașină de spălat de capacitate mare ( de la 10 kg). În acest fel vom scăpa de un volum considerabil de haine.

Cu trei sau patru perechi de pantaloni și patru sau cinci cămăși vom acoperi limita unui tambur de 6 kg, asta dacă toate articolele de îmbrăcăminte sunt din bumbac. Alte țesături sintetice sau naturale, cum ar fi lâna au nevoie de mai mult spațiu liber, iar dacă punem o plasă cu lenjerie de corp, ocupăm și mai mult spațiu.

Economisire de energie, apă și detergent

O mașină de spălat de capacitate mare care are și etichetă de eficiență energetică ridicată ne garantează o utilizare mult mai rațională și durabilă a tuturor resurselor. Fiindcă încap mai multe rufe în mașină, vom spăla de mai puține ori.

Acest lucru presupune costuri de energie mai mici, apă mai puțină. La sfârșitul lunii facturile la energie și apă vor fi mai mici. Și vom cheltui, de asemenea, mai puțin detergent și balsam, deoarece mașina de spălat profită la maxim de produsele de curățare într-un singur program de spălare.

Cele mai noi modele de mașini de spălat au sisteme de dozare automată a detergentului și a balsamului, în funcție de sarcină și murdărie, pentru a oferi performanțe și mai bune. Nimic nu se pierde.

Ce am mai putea spune? Poate faptul că mașinile de spălat automate de capacitate mare sunt o investiție pe termen lung. Aceste mașini de spălat rufe se găsesc aici. Nu trebuie decât să ne alegem modelul potrivit.