S-a aglomerat, drumul spre mare, înaintea vacanței de Rusalii. Cei care au plecat mai târziu de acasă, stau în coloană pe unele porțiuni de pe Autostrada Soarelui. Traficul se desfăşoară cu dificultate și pe Valea Prahovei, unde s-au format coloane de maşini pe sensul de urcare spre munte, în zona Comarnic şi Bușteni.

Chiar dacă s-au ridicat restricțiile de circulație impuse pe fondul lucrărilor de astupare a gropilor, circulația tot se desfășoară cu dificultate pe Autostrada Soarelui.

Între kilometrii 12 și 36 (București- Fundulea) este instituită o restricție de viteză, de 80 de kilometri pe oră, din cauza unor denivelări din „apărute” în asfalt.

Deputatul Pro România Mihai Tudose a povestit pe Facebook despre traficul, de vineri, de pe Autostrada Soarelui, unde spunea că sunt „cozi kilometrice”, pentru a evita șantierul „arheologic”, unde nu lucrează nimeni. Fostul premier l-a invitat pe ministrul Transpoturilor, Răzvan Cuc, și pe directorul CNAIR să stea în acea aglomerație sau „mai bine să se ducă acasă de tot”.

Traficul a fost îngreunat încă de dimineață după ce, la kilometrul 84, în zona localităţii Vlad Ţepeş, s-a produs un carambol în care au fost implicate cinci mașini, trei persoane fiind rănite.

„Restricţiile instituite pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, din cauza lucrărilor, la kilometrii 86 – 97, între localităţile Vâlcelele şi Dragoş Vodă (judeţul Călăraşi) şi la 131 – 140, între localităţile Ştefan cel Mare (judeţul Călăraşi) şi Feteşti (judeţul Ialomiţa), au fost ridicate.

Citeste si...  Miron Cozma rupe tăcerea: ”Să vă dau o bombă”

Precizăm că, se păstrează restricţia de 80 km /h între kilometrii 12 şi 36 (Bucureşti – Fundulea) instituită din cauza unor denivelări apărute la partea carosabilă”, a transmis Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Românii se bucură de weekend prelungit, întrucât luni, 17 iunie, vor avea o zi liberă pentru a sărbători Rusaliile.

Trafic aglomerat și pe Valea Prahovei
Traficul se desfăşoară cu dificultate și pe DN1. Pe Valea Prahovei s-au format coloane de maşini pe sensul de urcare spre munte, în zona Comarnic şi Bușteni, potrivit Mediafax.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunță că vineri, după amiază, se circula în condiţii de aglomeraţie pe DN 1 Ploieşti – Braşov, pe raza localităţii Comarnic, pe sensul de urcare, între kilometrii 100 şi 105, şi în staţiunea Buşteni, în ambele sensuri, între kilometrii 128 şi 131.

În cele două zone s-au format coloane de mașini care se deplasează cu viteză redusă.

Se circulă cu 30-40 km/h în zonele centrale, iar polițiștii rutieri recomandă şoferilor să conducă prudent.