Comandamentele de deszăpezire sunt în alertă!

comandament

Sâmbătă, la ora 14.00, a avut loc la ora 14.00, o noua şedinţă a Comandamentului de deszăpezire al Centrului Operativ sector 2, convocat de primarul Neculai Onţanu, pentru a centralizat evenimentele ce s-au produs de la declanşarea intemperiilor şi pentru a stabili, conform procedurilor, activităţile şi acţiunile ce urmează a fi realizate. Tinand cont că mâine este duminică si foarte multe persoane vor dori sa meargă la biserică, s-a decis o intervenţie generală de îndepărtare a zăpezii din curţile şi caile de acces ale celor 42 de biserici din sectorul 2.

Potrivit rapoartelor prezentate de responsabilii din cadrul Comandamentului de deszăpezire nu au fost sesizate situaţii deosebite. Pe raza sectorului 2 se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi forţă umană 24 de ore din 24. Sunt 111 de utilaje şi 444 personal operativ şi de deservire. Au fost utilizate 244 tone clorură de calciu şi 438 tone de clorură de sodiu .

Poliţia Locală Sector 2 monitorizează în continuare cele 10 zone în care este împărţit sectorul, pe toată această perioadă, cu 10 echipaje dispuse, în program de 24 de ore din 24, pentru a depista porţiunile în care se poate forma polei, drum alunecos şi pentru fluidizarea circulaţiei în zonă.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă continuă să intervină în sectorul 2, cu cele trei detaşamente deservite de 90 subofiţeri, 3 ambulanţe, o maşină de descarcerare, o autoscară pentru intervenţii la înălţime.

Toate cele 18 centre sociale de pe raza sectorului 2 – 6 centre pentru copii, 5 centre pentru adulţi şi 7 centre comunitare – sunt asigurate cu materiale şi unelte necesare pentru deszăpezire şi în acelaşi timp cu hrana necesară pentru persoanele asistate.

Divizia Civică Voluntară a sectorului 2 continuă să asigură un detaşament de intervenţie format din 40 de voluntari care sunt  alertaţi de conducătorul Comandamentului de deszăpezire care au intervenit în diverse puncte ale sectorului 2.

 

Citeste si...  Stânjenitor! La ce sunt supuse fetele astea, doar de dragul unei reviste lucioase!