Autorităţile din Constanţa anunţă că, duminică, marea extrem de agitată, iar toate echipajele disponibile ale ISU, Gărzii de Costă şi Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) sunt angrenate în misiuni de căutare şi salvare a persoanelor dispărute în mare sau în pericol de inec. Intervin, de asemenea, salvamari, scafandrii şi echipaje ale Ambulanţei. Majoritatea persoanelor salvate din mare au refuzat transportul la spital, dar un bărbat de 76 de ani a murit.

ISU Dobrogea a prezentat un bilanţ al intervenţiilor de duminică, până în jurul prânzului.

Astfel, în staţiunea Neptun o persoană scoasa din mare a refuzat transportul la spital.

Autorităţile din Constanţa anunţă: În Venus, un copil în vârstă de nouă ani a fost scos din mare cu probleme respiratorii şi a fost transportat la spital. De asemenea, o femeie aflată în stop cardio-respirator a fost dusă la spital.

În Olimp, un bărbat de 76 de ani a decedat.

La Jupiter, o persoană a refuzat transportul la spital, iar în Vama Veche – trei persoane scoase din mare refuză transportul la spital.

La ora transmiterii acestei ştiri, a mai rămas o persoană dispărută în mare, la Venus.
ŞTIRE INIŢIALĂ: Purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Anca Chiriţă, a declarat că forţele inspectoratului acţionează pe sudul litoralului, de la Vama Veche la Olimp.

„În tot sudul litoralului, începând de la Vama Veche până în Olimp, avem toate forţele inspectoratului (terestre patru SMURD, şenilate şi pe mare ambarcaţiunea din Portul Mangalia şi echipaje de scafandrii) şi aerian (elicopterul) care desfăşoară activităţi de căutare salvare sau acordare prim ajutor medical pentru cel puţin şapte persoane printre care copii, fie dispăruţi în mare, în pericol de înec sau resuscitati pe plajă. În momentul de faţă încă se primesc apeluri pe 112 din zona menţionată”, a declarat Anca Chiriţă.

Ea a precizat că misiunilor respective s-au alăturat cinci echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă, nave ale ARSVOM şi Garda de Coastă.

„Misiunea este un dinamică, este dificil de acţionat din cauza gradului de agitaţie al mării. Toţi colegii sunt angrenaţi în gestionarea situaţiilor de urgenta apărute”, a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.


Citeste si...
Tăriceanu face pe judecătorul în războiul taxi şi Uber şi propune o solutie de mijloc