Autorităţile competente din Franţa au identificat probleme la vehiculul Nissan Autoturisme diesele, chemate inapoi in fabrici, pentru ca sunt poluante vor fi rechemate în câteva ţări europene, pe fondul suspiciunilor că producătorii au manipulat testele de poluare sau plănuiau să facă acest lucru, informează Reuters, citând un articol al publicaţiei germane Bild am Sonntag.

Autoturisme în cauză se află Nissan Juke, Renault Captur şi Renault Kadjar în Franţa, un model Suzuki în Olanda şi Fiat 500x în Italia.

Producătorii auto nu au comentat informaţia.

Ministerul Transporturilor din Germania a anunţat luna trecută că a decis rechemarea a 100.000 de autovehicule Opel în cadrul unei investigaţii privind emisiile poluante.

Autoturisme diesele, chemate inapoi in fabrici :

Constructorul auto Volkswagen a fost chemat în luna septembrie de investitori, care cer despăgubiri de 9,2 miliarde de euro, spunând că executivii ar fi trebuit să informeze acţionarii mai devreme despre impactul pe care scandalul privind emisiile de gaze l-ar avea asupra companiei, relatează Reuters.

Citeste si...  Momentul în care un tânăr este salvat de un pompier, după ce se aruncă de pe bloc

Autoturisme diesele, chemate inapoi in fabrici :

Investitorii au declarat că Volkswagen nu şi-a îndeplinit obligaţia de a informa acţionarii despre impactul financiar pe care l-ar putea avea scandalul asupra companiei, care a devenit public numai după ce Agenţia de Protecţie a Mediului din SUA (EPA) a emis o „notificare a încălcării”, la data de 18 septembrie 2015.

Părţile implicate caută o compensaţie pentru o scăderea preţului acţiunilor companiei, declanşat de scandalul care a izbucnit în septembrie 2015 şi a costat până în prezent 27,4 miliarde de euro reprezentând sancţiuni şi amenzi.

Acţiunile producătorului auto au pierdut până la 37% din valoare în zilele în care autorităţile au expus probele privind nivelurile ilegale de poluare emise de autovehiculele diesel produse de Volkswagen.