Iarna dă liber pentru zile de luni şi marţi

scoli-inchise-iarna

La cea mai recentă şedinţă a Centrului Operativ al Comandamentului de Deszăpezire sector 2, s-a anunţat faptul că Ministerul Educaţiei Naţionale a decis suspendarea procesului educaţional din şcolile din Capitală timp de două zile, luni şi marţi.

S-a mai constatat faptul că circulaţia autovehiculelor este blocată în continuare pe autostrăzile A 1, A 2, A 3 şi pe DN 1, motiv pentru care Poliţia Locală a Primăriei Sectorului 2 şi Poliţia Sectorului 2 au în vedere întreprinderea de măsuri pentru fluidizarea traficului rutier crescut în momentul deschiderii lor. Administraţia Domeniului Public Sector 2 va continua activitatea de curăţare de zăpadă a căilor de acces şi a curţilor de la toate unităţile de învăţământ, a celor 27 de obiective sociale. Curăţarea străzilor de zăpadă de către utilajele de la S.C. Supercom S.A. a funcţionat perfect pe toate schimburile, fiind necesară reintrarea pe arterele de circulaţie pentru deszăpezire, în condiţiile în care a reînceput să ningă. Direcţia de Investiţii şi Servicii Publice din cadrul Primăriei Sectorului 2 a coordont activitatea de deszăpezire a celor 83 de utilaje care acţionează la pluguit, urmând să se folosească inclusiv o freză de mare capacitate pentru încărcarea zăpezii de pe carosabil.

Poliţia Sectorului 2 a înregistrat decesul unei persoane care locuia fără forme legale în clădirea unei spălătorii abandonate. În urma cercetărilor a reieşit că decesul a survenit pe fondul unor probleme grave de sănătate de care suferea persoana respectivă. Poliţia rutieră acţionată cu forţe sporite în schimburile 2 şi 3 pentru fluidizarea traficului rutier din Capitală,

Direcţia Generală de Asistenţă socială şi Protecţia Copilului Sector 2 va asigura inclusiv o masă caldă pentru persoanele cazate în adăpostul pentru oamenii străzii. Atât adăposturile de noapte pentru adulţi şi copii de pe raza sectorului 2 (Adăpostul din Şoseaua Pantelimon nr. 501 şi Adăpostul „Dănilă Prepeleac” din strada Maşina de Pâine nr. 42) pot găzdui în continuare orice persoană fără adăpost indiferent de domiciliu, urmând ca ulterior să se definitiveze modalităţile de cazare în funcţie de zona din care aceştia provin. În sectorul 2 se circulă în condiţii normale de iarnă.

Membrii Centrului Operativ al Comandamentului de Deszăpezire sector 2, împreună cu edilul Neculai Onţanu, au stabilit următoarele:

– direcţiile implicate în programul de deszăpezire a sectorului 2 vor menţine permanent legătura cu regiile furnizoare de utilităţi, respectiv de energie electrică, apă şi gaze pentru asigurarea alimentării în bune condiţii a populaţiei,

– programul de deszăpezire să se desfăşoare conform celor stabilite pentru asigurarea în bune condiţii a traficului rutier şi pietonal în sectorul 2,

– trei Ambulanţe Sociale ale Primăriei sectorului 2 pot interveni în continuare la solicitare, cu echipaje complete de ajutor, atâat la telefonul 021.9862, penru persoanele adulte, cât şi la Telefonul copilului 021.9852 unde se pot semnala orice probleme de natură socială pe care locuitorii sectorului 2 le pot avea,

– Administraţia Domeniului Public Sector 2 va continua activitatea de degajare a zăpezii din curţile şi căile de acces ale Serviciului de Ambulanţă şi a spitalelor, precum şi la unităţile de învăţământ.

– Administraţia Domeniului Public Sector 2 va curăţa aleile din parcuri şi cu precădere aleile principale care sunt şi zone de tranzitare pentru o serie de locuitori riverani.

 

 

Citeste si...
Gică Hagi, la sfârşitul lui 2014: ”A fost un an bun”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.