Un individ de 19 ani, care este acuzat că a comis atacul armat de la o sinagogă din orașul San Diego, a acționat probabil de unul singur, fără sprijin din partea vreunui grup organizat, au transmis autoritățile americane, potrivit site-ul postului France 24, citat de Mediafax.

„Credem că a acționat de unul singur și fără alt sprijin”, se afirmă într-un comunicat emis de șeriful Bill Gore din comitatul San Diego.

Suspectul, care este anchetat și pentru incendierea unei moschei, a fost pus sub acuzare pentru omucidere și tentativă de omor, a precizat Gore.

Sâmbătă, o persoană a murit și alte trei au fost rănite după ce un bărbat a deschis focul într-o sinagogă din localitatea Poway, aflată la nord de San Diego.

Gore a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că un agent de poliție aflat în interiorul lăcașului de cult a tras în direcția atacatorului, însă acesta a reușit să scape, dar ulterior s-a predat autorităților.

Citeste si...  Iohannis îşi lansează candidatura la prezidenţiale în cadrul Consiliului Naţional al PNL

Potrivit oficialilor, suspectul, John Earnest, nu a mai avut probleme cu legea până în prezent. Gore a declarat că atacatorul scrisese un „manifest”, iar documentul este analizat de către anchetatori în acest moment. El a mai spus că se anchetează și ipoteza conform căreia Earnest ar fi avut legătură cu un incendiu provocat luna trecută la o moschee din localitatea Escondido.

Într-o scrisoare deschisă, Earnest a vorbit despre planificarea atacului și a făcut diverse referiri la alte asemenea incidente, precum atacul asupra sinagogii din Pittsburgh, din octombrie, precum și atacul armat de la Christchurch, Noua Zeelandă. De asemenea, el și-a exprimat disprețul față de evrei și și-a asumat răspunderea pentru un incendiu care a avut loc la o moschee din Escondido în luna martie. Documentul este redactat într-un stil similar cu cel al manifestului scris de Brenton Tarrant, autorul atacurilor asupra a două moschei în Christchurch.