Autobuzele Otokar furnizate catre Primaria Municipiului Bucuresti se afla in termenul de garantie care, conform prevederilor contractuale, este de 8 ani de la livrare!
Astfel, orice verificare si interventie se realizeaza pe cheltuiala furnizorului si orice neconformitate sau defectiune este remediata operativ sau, dupa caz, poate duce chiar si la inlocuirea vehiculelor defecte.

Mai mult decat atat, referitor la incidentul de astazi cand la un autobuzele Otokar de pe linia 137 indicatorul de presiune ulei s-a aprins, luminand intermitent, va informam ca, la solicitarea STB S.A., specialistii Otokar s-au deplasat la fata locului si au constat ca nu este un defect de motor ci o eroare de sistem, neconfirmandu-se defectul. Pentru remedierea sistemului automat de taxare, vehiculul a fost retras in cadrul autobazei.

Subliniem faptul ca „monitorizarea” activitatii noilor autobuze si promovarea negativa a oricaror neconformitati de catre persoane publice sau oameni politici care si-au facut un scop din a furniza asa-zise ‘stiri de ultima ora’ legate de traseul si activitatea acestor autobuze, nu fac altceva decat sa contribuie la intoxicarea opiniei publice si la descurajarea cetatenilor care doresc sa utilizeze mijloacele de transport in comun!
Acesti oameni actioneaza astfel doar in interes politic sau personal si in detrimentul tuturor bucurestenilor sau al celor care tranziteaza sau viziteaza Capitala Romaniei.

Citeste si...  PMB, precizări despre taberele seniorilor în Grecia

Mai mult decat atat, ne exprimam nedumerirea ca vocile din spatiul public – care critica atat de vehement achizitia acestor autobuze moderne, Euro 6 – nu au avut nimic de spus inainte, cand autobuzele mai vechi se defectau sau – din cauza unui management defectuos – stationau ani de zile defecte in depouri sau garaje.
Eforturile de denigrare publica a unui fapt pozitiv – suplimentarea parcului auto al RATB cu 400 de autobuze noi – nu reprezinta altceva decat tertipuri politice prin care se urmareste denigrarea Primarului General si a activitatii Primariei Capitalei!

Reiteram faptul ca, in situatia aparitiei unor defectiuni in traseu la autobuze, troleibuze si tramvaie, acestea sunt remediate operativ prin interventii ale tehnicienilor STB SA sau, dupa caz, se dispune inlocuirea vehiculelor defecte.
Conducatorii de vehicule au responsabilitatea ca, la identificarea unei neconformitati tehnice, sa revina pentru remediere la garaj, nefiind permisa iesirea vreunui vehicul in traseu decat in conditii de siguranta.