Austria nu va pune capăt controalelor la graniţă, în pofida apelurilor în acest sens ale Comisiei Europene, a declarat miercuri ministrul austriac de interne, transmite dpa, citată de Agerpres.

Austria va informa în scurt timp Comisia Europeană în legătură cu planurile sale de a continua aceste controale, a declarat în parlament ministrul Herbert Kickl (FPOe, Partidul Libertăţii, extrema dreaptă).

„Considerăm că aceste controale la graniţă au o contribuţie indispensabilă la creşterea securităţii populaţiei austriece”, a argumentat Kickl.

 

După valul de migranţi din 2015, Austria a reintrodus parţial controalele la frontiere cu state din spaţiul de liberă circulaţie Schengen, controale pe care le menţine în prezent prin prelungirea lor la fiecare şase luni la graniţele cu Ungaria şi Slovenia. Actuala perioadă de şase luni ar urma să expire la 11 noiembrie, dacă Viena nu informează Comisia Europeană în legătură cu o nouă extindere a duratei controalelor.

Citeste si...  UNGARIA RIDICA ZIDURI IMPOTRIVA REFUGIATILOR CU DETINUTII!

Austria se învecinează cu opt ţări: Cehia, Elveţia, Germania, Italia, Liechtenstein, Slovacia, Slovenia şi Ungaria. În prezent, Austria, Danemarca, Franţa, Germania, Suedia şi Norvegia îi controlează la graniţă pe călătorii proveniţi din alte state europene.