Unii dintre noii migranţi în Australia ar putea fi forţaţi să se mute în oraşe mai mici şi regiuni rurale în loc de oraşe mari precum Sydney şi Melbourne, a declarat marţi un ministru al guvernului, informează dpa.

Conform propunerii, unora dintre noii imigranţi li se va interzice să trăiască în cele mai populate oraşe din ţară timp de până la cinci ani pentru reducerea aglomeraţiei, potrivit lui Alan Tudge, ministru al populaţiei şi oraşelor.

Ambuteiajele în cele mai mari oraşe din Australia costă 25 de miliarde de dolari australieni (17,7 miliarde de dolari SUA) pe an, preconizându-se să crească la 40 de miliarde de dolari anual până în 2030, potrivit guvernului.

„Aceasta este o provocare serioasă pentru familii şi o provocare economică serioasă pentru naţiune”, a declarat Tudge la o reuniune a think-tank-ului Centrul de Cercetări Menzies la Melbourne.

 

Potrivit lui Tudge, guvernul vrea să corecteze „dezechilibrul” în creşterea populaţiei impunând condiţii de viză în funcţie de geografie şi stimulente.

 

Populaţia Australiei a crescut cu aproximativ 400.000 de locuitori în fiecare an – echivalentul populaţiei capitalei Canberra – şi s-a înregistrat o dublare a ratei anuale de creştere în ultimii ani comparativ cu deceniul precedent.

Citeste si...  Lăncrănjan a reuşit să adune doar 16 magistrați pe scările Curţii de Apel Bucureşti la protest

Aproximativ trei sferturi din creşterea totală a populaţiei Australiei provine din imigraţia netă – care urcă cu aproximativ 25% în fiecare an, potrivit guvernului.

Noii sosiţi se stabilesc majoritatea în oraşele mari precum Melbourne, Sydney şi Brisbane.