Doar trei zile ne mai despart de start-ul competiției internaționale de schi FIS Children Trophy.

Poiana Brașov este pregătită, pentru al doilea an consecutiv, să găzduiască pe 19-20 februarie o întrecere sportivă dedicată copiilor U14 și U16.

Anul acesta și-au confirmat prezența la competiție sportivi din Austria, Grecia, Franța, Ungaria, Brazilia, Liban, Bulgaria și România. Cea mai numeroasă delegație, exceptând țara gazdă vine din Grecia și numără aproximativ 30 de sportivi și antrenori. Grecii au fost prezenți și anul trecut, încă de la prima ediție a competiției și s-au declarat impresionați atât de domeniul schiabil cât și de condițiile de cazare.

În 2018 au participat la concursul FIS Children Trophy în jur de 100 de schiori din zece țări, unele dintre ele cu mare tradiție în schiul alpin: Austria, Argentina, Brazilia, Bulgaria, Georgia, Grecia, Serbia, Turcia, Ungaria și România.

Sunt convins că aici, în Poiana Brașov, după această competiție reușită, vor participa mult mai multe echipe din diverse țări în următorii ani”, declara în luna februarie, delegatul oficial FIS și secretarul general al Federației Sârbe de Schi, Milan Božić. Aceleași aprecieri au venit și din partea altor antrenori străini, cum este și căpitanul echipei Austriei, Peter Meliessnig.

Pentru delegațiile care și-au confirmat deja prezența, în conformitate cu standardele impuse de Federația Internațională de Schi, Asociația de Turism Poiana Brașov, Primăria Municipiului Brașaov și Ana Teleferic asigură cazare, masă și respectiv transport pe cablu pe perioada concursului.

Pârtia de competiție este Subteleferic, iar ora de începere a întrecerilor de Slalom și Slalom Uriaș este 9 :30 în zilele de 19 și 20 februarie.

Până acum, mai multe delegații și-au anunțat deja intenția de a sosi în Poiana Brașov cu 2-3 zile înainte de concurs pentru a se antrena. Pârtia desemnată de Comitetul de Organizare pentru antrenamente și încâlzire este pârtia Ruia.

Acest eveniemnt este extrem de importanat pentru județul Brașov, în contextul în care poziționează Poiana pe harta competițională mondială la disciplina Schi Alpin.

Ambasadorii competiţiei FIS Children Trophy sunt Ioan Valeriu Achiriloaie şi Ioan Gabriel Nan, cei mai reprezentativi schiori români din ultima perioadă.

Competiția a fost finanțate de către sponsorii din sectorul privat. Aceștia sunt: Husqvarna, Netbet, Total România, Tinmar, Media Galaxy, Omniasig Vienna Insurance Goup, Happy Tour, Orange, Teleferic Grand Hotel, Paste Băneasa, Stoica&Asociații, Ana Teleferic, Alpin Resort Hotel, Sensi blu, Ana Hotels și Raiffeisen Bank.

FIS Children Trophy va continua să fie organizat în România până în anul 2022, fiind înscris încă trei ani în calendarul Federației Internaționale de Schi (FIS).

Citeste si...  Corupţie în fotbal. DNA intră în forţă în Liga I