O vacanță poate ajunge şi la 10-12 milioane de euro

Revelion

Câteva zeci de mii de români sunt așteptați să petreacă Revelionul în străinătate. Alternativele sunt multe, dar numeroși conaționali – mai mulți ca în oricare an – se vor afla la bordul charterelor către Dubai sau în marile orașe europene.

Exotic sau cât mai aproape de casă? Ambele variante, întrucât românii au început să prindă iar gustul sejururilor în străinătate în perioada sărbătorilor de iarnă. Varietatea rămâne cuvântul de ordine și anul acesta, iar bugetul mediu se păstrează între 500 și 700 de euro, semn că românii sunt dispuși să cheltuiască între 10 și 12 milioane de euro pentru câteva zile peste graniță de Revelion.

Mai mult, solicitările turiştilor pentru concedii de lux au crescut anul acesta cu aproximativ 20% comparativ cu anul trecut, în condițiile în care un sejur exotic costă, în medie, 1.500 de euro. Republica Dominicană, Mauritius și Thailanda sunt la mare căutare, însă agențiile de turism au introdus în ofertă și destinații precum Mexic, Singapore sau Hong Kong.

Fără doar și poate, Austria rămâne cea mai căutată destinație de iarnă, iar în perioada Revelionului, Viena ia locul stațiunilor de schi din zona Tirolului sau Kaprun.

„În vânzările noastre, cel mai bine se poziționează Viena. Ca și anul trecut, de altfel, chiar dacă nu sunt chartere pe această destinație. Destul de bine s-au vândut până acum și sejururile către Praga și München, acesta din urmă fiind introdus în 2013 în oferta agenției. Pe cele trei destinații am vândut deja sute de pachete“, spune Aurelian Herda, director în cadrul turoperatorului Interra. Münchenul are cel mai accesibil preț pentru un sejur de Revelion, mai exact 350 de euro de persoană pentru patru nopți de cazare la un hotel de patru stele, cu mic dejun inclus. La acest tarif se adaugă taxele de aeroport, de aproximativ 100 de euro.

Tot în Europa, de anul acesta s-au pus în vânzare sejururi către Dublin (datorită introducerii cursei directe a Tarom către capitala Irlandei) și Lisabona. Portugalia se află în topul preferințelor turiștilor, întrucât insula Madeira este faimoasă pentru cel mai mare spectacol de artificii din lume, dar și datorită prețurilor.

De doi ani, de când operatorul aerian TAP efectuează curse între București și Lisabona, sunt mii de români care ajung pe insulă, o parte dintre ei chiar de Revelion.

Charter pentru Emirate. Este, probabil, unul dintre succesele acestei perioade. Prestige Tours, parte a Happy Tour Group, a introdus în 2011 primele pachete charter pe Dubai, iar de atunci numărul românilor care aleg să petreacă Revelionul aici este în creștere. Aproximativ 1.000 de români vor zbura către această destinație anul acesta, în condițiile în care Emiratele atrag anual aproximativ 40.000 de români. Pentru 2013/2014, tarifele pornesc de la 923 de euro de persoană pentru o săptămână și ajung la 4.189 de euro pentru același sejur.

Unde ne petrecem Revelionul

VIENA Patru nopți de cazare în capitala Austriei costă 499 de euro, în condițiile în care turistul este cazat la un hotel de trei stele plus, în această sumă fiind incluse micul dejun și biletele de avion. Primește drept bonus turul orașului cu un ghid de limba română. La acest tarif i se adaugă încă 125 de euro pentru taxele de aeroport. Cina de Revelion costă 149 de euro și este opțională (ofertă Interra).

PRAGA O minivacanță de patru nopți, cinci zile în Praga, de Revelion, costă 399 de euro. Cazarea cu mic dejun inclus este la un hotel de patru stele, iar zborul se efectuează cu operatorul ceh CSA. Cina de Revelion costă aproximativ 100 de euro și nu este inclusă în tarif. De asemenea, taxele de aeroport cresc prețul sejurului cu încă 137 de euro (ofertă Paralela 45).

DUBAI Un sejur de șapte nopți în Dubai costă 5.214 euro. Turistul are asigurat zborul, taxele de aeroport (139 de euro), cele de viză (80 de euro), cazarea la faimosul Hilton Jumeirah, de cinci stele, micul dejun și transferurile de la aeroport la hotel (ofertă Prestige Tours).

MAURITIUS Un Revelion exotic la un hotel de cinci stele de pe exotica insulă îl costă pe turist cel puțin 2.795 de euro. Are incluse biletele de avion, transferurile, cazarea și asistența turistică. De asemenea, cina festivă de revelion intră în prețul pachetului (ofertă Christian Tour). 100 de euro este prețul orientativ al unei cine de Revelion care să includă mâncare și băutură

Citeste si...
Vești bune pentru turiști: vacanțe mai ieftine cu 10% în această vară