Investitorii români pasionați de criptomonede beneficiază, începând de săptămâna trecută, de posibilitatea utilizării primului token RONCOIN (RONC) ce oferă o paritate 1 la 1 cu leul românesc (RON) și, implicit, protecție împotriva volatilității a prețurilor.

Fiecare unitate RONC este susţinută de un RON, investiţia fiind 100% bazată activele reale din contul de rezervă al platformei Roncoin, ceea ce înseamna că indiferent de mişcările din piaţa criptomonedelor, 1 RONC este intotdeauna echivalent cu 1 RON.

În ultimul an, piaţa criptomonedelor a înregistrat o volatilitate extrem de ridicată. Bitcoin, de exemplu, s-a depreciat considerabil, de la o cotaţie de 19.100 dolari în decembrie 2017 la aproximativ 6.400 dolari în octombrie 2018.

Pentru a le oferi investitorilor un instrument de protecţie împotriva volatilităţii de pe aceste pieţe, pe piaţă a fost creat USDC, cu o paritate 1 la 1 cu dolarul american, monedă după care Bitcoin Romania şi parteneri săi au creat Roncoin.

O întrebare totuşi apare: de ce ar apela investitorii la Roncoin când au la dispoziţie un instrument de protecţie mult mai popular, USDC, şi mai ales într-o ţară în care cash-ul este încă rege şi în care puţine companii acceptă criptomonede? O explicaţie este oferită de Cryptovest, o publicaţie specializată pe piaţa criptomonedelor. Terminalele Zebrapay, operate tot de Bitcoin, permit achiziţionarea bitocin (BTC) şi Ethereum (ETH) direct cu cash, însă nu permit realizarea vânzării criptomonedelor în lei (RON). 

 

Roncoin (RONC) ar putea fi soluţia la această problemă, cu atât mai mult cu cât bancomatele Bitcoin Romania, care permit acest lucru, sunt foarte rare în România. Până în prezent, Bitcoin Romania a instalat 4 ATM-uri, 3 dintre care în Bucureşti şi unul în Cluj. Potrivit platformei Roncoin, este deja disponibil la tranzacţionare un miliard de RONC, în valoare de 246 milioane de dolari, 25.000 de RONC aflându-se deja în circulaţie. 

Citeste si...  Alina Mungiu Pippidi: De ce sondajele au greşit prezenţa la referendum

“Echipa din spatele RONC a folosit tehnologia Blockchainului Ethereum, oferind siguranţă şi stabilitatea necesare într-o piata crypto in continua schimbare. Fiind stocate în Blockchain, tranzactiile pot fi oricând verificate. Roncoin vine cu un portofel simplu, pe care îl poţi folosi pentru a trimite uşor, rapid şi în siguranţă fonduri oricui, folosind ERC20 Token Standard Interface”, susţine Bitcoin Romania, citat de Profit.ro.

 

 Compania mai susţine că tranzactionand cu RONC, investitorii vor beneficia de un curs mai avantajos pe platforma de trading Bitcoin Romania, comisionul fiind unul mai mic. 

“Cumpără RONC cu RON pentru un comision de administrare de doar 0.25%, cumpărând ulterior BTC, ETH şi 30 de altcoins cu un comision redus.Bitcoin Romania iti ofera posibilitatea de a tranzactiona folosind stablecoin-ul Roncoin pentru a beneficia de un curs mai bun atat la cumparare, cat si la vanzare BTC, ETH si altcoins”, susţine compania, într-un comunicat. Bitcoin Romania se laudă cu faptul că este primul şi cel mai mare exchange crypto de pe piaţa romanească.