USR-ul lui Nicușor Dan dă mari bătăi de cap sociologilor și asta pentru că electoratul nu este bine sedimentat și se mizează foarte mult de nehotărâți, dar și pe cei scârbiți de politică.

Astfel, la jumătatea campaniei electorale, sociologii care efectuează sondaje pentru PSD și PNL au ajuns la o concluzie în ceea ce privește USR, iar cifrele arată că Nicușor Dan nu poate trece de 10% la nivel național.

În sondajele PNL, Nicușor Dan are 8%, cu tendințe de creștere, care arată că ar putea urca spre 10%. Totul depinde de prezența la vot, pentru că o prezență mare i-ar avantaja foarte mult pe cei de la USR.

În sondajele PSD, cei de la USR stau ceva mai prost și se poziționează în intervalul 6-8%. Conform surselor din PSD, sociologii arată că USR poate urca spre un maxim de 8%.

Citeste si...
Nicușor Dan primarul general al Capitalei, habar nu are la cât se ridică datoria instituției pe care o va conduce

Consultând cifrele de la ambele partide mari putem constata două lucruri: USR face pragul electoral și intră în Parlament, iar al doilea este faptul că USR poate atinge un scor cu două cifre, dar asta numai în varianta foarte optimistă.

Marea problemă a celor de la USR este infrastuctura din teritoriu. În această vară, Nicușor Dan a făcut un tur de forță în țară pentru a-și construi organizații, dar nu s-a reușit peste tot. În lipsa unor organizații puternice, vor lipsi și oamenii de încredere în secțiile de votare, iar acesta este un mare dezavantaj, care s-ar putea resimți din plin pentru USR-ul lui Nicușor Dan.