Life, Stiri

Atractia sexuala fata de obiecte: cand devin fetisurile un pericol?

Multe persoane considera, din principiu, atractia sexuala fata de obiecte ceva anormal, dubios, poate chiar o tulburare mintala. Dar cu totii avem anumite pasiuni pentru anumite obiecte care ne starnesc imaginatia sexuala. Atractia sexuala fata de obiecte poate fi o boala mintala, dar in cele mai multe cazuri nu este o problema psihologica.

sex_bomb_21651100-612x400

Pana una alta, ce este rau iti ati spori nivelul de excitare cu ajutorul anumitor obiecte, cum ar fi o pereche de dresuri, lenjerie intima, pantofi cu toc sau o cravata pe un trup gol?! Este firesc si perfect acceptabil din punct de vedere sexual, atata timp cat starea de excitare nu este conditionata de prezenta obiectului-pasiune.

Medico-psihologic, parafilia (fetisismul) este explicat ca fiind o experienta multisenzoriala, care poate consta in mirosirea, atingerea, gustarea sau pur si simplu privitul obiectului care reprezinta centrul interesului din punct de vedere sexual.

Fetisul in sine devine o problema atunci cand omul care are o pasiune pentru anumite obiecte nu mai simte excitare fara obiectul fetisului sau.

Totodata, fetisul este periculos atunci cand iti afecteaza viata de zi cu zi. Spre exemplu, in literatura de specialitate exista un caz celebru in care un barbat, care avea ca fetis pantofii, a ajuns sa fure incaltarile colegilor lor din pasiunea sa bolnavicioasa. A inceput mai intai prin a-i admira, apoi nu-si mai lua ochii de la incaltari. Scapa pe jos, intentionat, diverse obiecte ca sa aiba un pretext pentru a se apleca si a fi mai aproape de pantofii colegilor sai. A sfarsit prin a smulge din picioare pantofii colegilor sai si, bineinteles, prin a fi concediat.

blank