Atletul Pascal Mancini (31 de ani) a fost inclus în echipa națională de atletism a Elveției pentru Campionatele Europene de la Torun (Polonia), care vor avea loc între 5 și 7 martie.

Atletul Pascal Mancini revine astfel în circuit după ce în iulie 2018 a fost suspendat pe termen nelimitat de Federația de Atletism din Elveția, din cauza vederilor sale de extremă dreaptă și a postărilor rasiste de pe rețelele de socializare.

Atletul Pascal Mancin revine în ”scenă”: în 2018 i-a făcut ”maimuțe” pe jucătorii din naționala Franței

După ce ”cocoșii galici” au câștigat Cupa Mondială din Rusia, în 2018, Mancini a postat un clip cu niște maimuțe care dansau, alături de mesajul: ”Naționala Franței și prietenii săi!”. De asemenea, elevețianul a tolerat comentariile rasiste de la acea postare, care s-a viralizat.

Atletul era oricum recidivist. În trecut, Pascal Mancini a scris pe conturile sale de pe platformele sociale diverse citate aparținând lui Léon Degrelle, un belgian cunoscut drept colaborator al regimului nazist din Germania.

De asemenea, elvețianul a fost surprins făcând salutul ”Quenelle”, un gest de natură anti-semită. ”Suntem conștienți de vederile sale politice. Am investit deja prea mult timp în această chestiune”, spuneau oficialii Federației la acel moment, când au decis să-l și suspende.

Cum s-a apărat Pascal Mancini și promisiunea făcută acum
Pascal Mancini a acuzat atunci presa că-i răstălmăcește cuvintele și s-a apărat spunând că nu știa faptul că Léon Degrelle a fost un simpatizant al Germaniei Naziste.

Nu sunt singurele probleme avute de elvețian, care în 2012 a fost suspendat pentru dopaj. Potrivit lui Mancini, atunci nu a avut nicio vină, pentru că doctorul i-a prescris niște medicamente pentru dureri de articulație. Chiar dacă medicul a recunoscut eroarea, suspendarea a rămas în picioare.

Născut la Fribourg, elvețianul spune că de acum se va concentra exclusiv pe sport. El face parte din delegația de 24 de persoane pe care Elveția o deplasează la Europenele din Polonia.


Citeste si...
Franţa, afectată de coronavirus. In 24 de ore, 18 decese și peste 800 de îmbolnaviri