Fanii lui Klaus Iohannis par sa se imputineze de la zi la zi. La aproape jumatate de an de la alegerile din 16 noiembrie sunt din ce in ce mai multe intrebari, tot mai putine raspunsuri, e inca haos, inca disperare, destula tristete si deziluzii cu carul. Redactorul sef al site-ului „stiripesurse.ro„, Ionel Dancu, ii adreseaza presedintelui cateva intrebari si ridica o serie de probleme pe care le gandesc si altii, insa nu toti au ocazia sa le si exprime.
„Ați promis lucruri bine făcute și avem în schimb ceva ce miroase de la o poștă a blat. Ați promis o schimbare în România, dar ați stat cu mâinile în sân în timp ce partidele-dinozaur și-au asigurat aceleași practici și condiții care favorizează corupția din politică.
 
Klaus Iohannis
 
De ce nu v-ați luptat cu toată forța împotriva alegerii primarilor dintr-un singur tur? Vom avea mai departe primari nemuritori. Aceiași oameni, aceleasi mentalitati, aceleasi practici, aceleasi cadre promovate la butoane. Își vor cumpăra mai departe mandatele. Oamenii vor fi și mai scârbiți și prezența la urne va fi mai scăzută. Baza partidelor va ramane intacta. Vor fi schimbate doar păpușile pe care le veți chema la consultări la Cotroceni și pe care le numiți lideri de partid. În fapt, seva partidelor, puterea acestora, rădăcinile, originile, rămân toate neschimbate. Oricât ar tăia Parchetul și ANI crăci putrede, partidul-stat e mare și are zeci de mii de aleși locali, vlăstare proaspete. Nu v-am auzit că aveți ceva de obiectat. Niciun cuvânt de la Palatul Cotroceni.
Răul merge mai departe.
 
Și știți ceva?
 
S-ar putea ca răul să fie și mai mare.
Prin posibilitatea înfiintarii unui partid cu trei membri, Parlamentul a ucis până și acea sansa minuscula pe care un partid nou o avea totusi sa intre in Parlament. Cine se bucura ca se pot infiinta partide cu 3 membri cred că nu are toată țigla pe casă. Îi anunț și vă anunț că e foarte posibil să se fi sinucis cu toții. Vă și explic de ce. Pentru ca pot aparea 1.000 de partide noi la nivel național. Niciunul, evident, nu va aduna suficiente voturi sa intre în Parlament. Dar toate voturile pe care acestia le obtin in alegeri se redistribuie catre partidele mari. Asa ca PSD si PNL sunt sigure, prin partidele cu trei membri, ca niciun intrus nu ii va deranja in Parlament. Tot ei vor fi dinozaurii. Ați văzut dumneavoastra partide sa isi voteze propria extinctie? Cel mult vor mai intra doua partide in Parlament. Aceleasi intelegeri pentru Guverne, acelasi ciolan, aceeasi imparteala. Pana aici, treaca-mearga. Dar sa nu fie cumva si aceeasi coruptie.
Aflăm în schimb că aveți o relație impecabilă cu Victor Ponta, omul al cărui staff vă acuza în campanie că ați făcut trafic de copii și de organe. Omul care-l ține la piept pe Liviu Dragnea, împotriva căruia ați făcut plângere penală.
 
Dumneavoastră ați înțeles, dle Președinte Klaus Iohannis, ceva din votul din 16 noiembrie?” incheie Ionel Dancu analiza sa dupa cele 6 luni de mandat al lui Iohannis.
Citeste si...
Corneliu Vadim Tudor pârăşte PSD-ul la Bruxelles: "Vor să fure casa copiilor mei"