Starea mentală, îmbunătăţită de abstinenţa la alcoo nou studiu publicat în CMAJ a analizat date obţinute de la aproape 10.400 de participanţi din Hong Kong şi peste 31.000 de participanţi din Statele Unite ale Americii.

Rezultatele studiului au dezvăluit faptul că bărbaţii şi femeile care au fost abstinenţi în privinţa alcoolului de-a lungul întregii vieţii au raportat cel mai ridicat nivel al sănătăţii mentale iar persoanele care îl consumau cu moderaţie au dezvăluit că starea mentală li s-a înmbunătăţit după ce au renunţat la el.

„Studiul nostru reprezintă o dovadă care sugerează că recomandarea consumului moderat de alcool este una benefică pentru o dietă sănătoasă”, a declarat co-autorul studiului, Michael Ni, asistent profesor la Universitatea din Hong Kong.

Citeste si...  Nu uitaţi! Sâmbătă are loc "Crosul Generaţiilor!

Advertisement
„Renunţarea la alcool, chiar şi atunci când e consumat moderat, reprezintă un factor favorizant în îmbunătăţirea stării de sănătate atât în rândul chinezilor, cât şi în rândul americanilor”, a continuat acesta.

Studiul nu a inclus şi persoanele care consumau alcool în exces, ci persoane care consumau în mod moderat: în medie, 14 băuturi pe săptămână, în cazul bărbaţilor, şi 7 băuturi pe săptămână, în cazul femeilor.

Femeile care au renunţat la consumul de alcool au arătat îmbunătăţire mai mare a stării mentale comparativ cu persoanele care au fost abstinente întreaga viaţă, însă în cazul bărbaţilor nu a fost descoperit acest lucru.

Foto: Pixabay