La fiecare 20 de minute, un şofer este amendat în Bucureşti pentru că vorbeşte la telefon. Fiecare dintre ei ar putea provoca accidente cumplite, spun poliţiştii.

sifer4309_28677200

Ca să îi convingă pe şoferi să renunţe la obiceiul periculos de a vorbi la telefon se implică şi psihologii. Au făcut un studiu care arată că în momentul în care vorbeşti la telefon şi conduci este ca şi cum ai merge legat la ochi, scrie Digi24.ro.

Ţările europene fac campanii aproape negre ca să oprească fenomenul.

Norvegienii trag un puternic semnal de alarmă. Să vorbeşti la telefon în timp ce conduci e ca şi cum ai consuma alcool la volan. Atenţia conducătorului auto e serios perturbată dacă şofează cu o singură mână şi e atent la discuţia telefonică. Iar psihologii explică cum funcţionează creierul uman în momentul în care primeşte mai multe comenzi.

„Timpii noştrii de reacţie sunt mai lenţi. Capacitatea de atenţie este focalizată atât asupra unui stimul pe care îl percepem, cum este discuţia, cât şi spre exterior. Vorbitul la telefon constituie un pericol major”, spune psihologul Mihai Aniţei.

Citeste si...  Nicuşor Constantinescu este acuzat de abuz în serviciu