Probioticele utilizate pentru îmbunătăţirea sănătăţii sistemului digestiv nu ar trebui recomandate sub forma unui ”supliment universal” benefic tuturor, conform unui studiu publicat joi în jurnalul ştiinţific Cell. În plus, administrarea probioticelor pentru a contrabalansa efectele adverse ale antibioticelor ar putea întârzia revenirea la normal a florei bacteriene intestinale după un astfel de tratament, se mai arată în concluziile cercetării citate de Xinhua și preluate de agerpres.

Oamenii de ştiinţă de la Institutul de Ştiinţă Weizmann din Israel au contrazis ideeconform căreia bacteriile probiotice fortifică sistemul imunitar şi corectează efectele adverse ale antibioticelor asupra intestinelor. Cercetătorii au notat că acest lucru nu a mai fost dovedit niciodată până în prezent.

Citeste si...
Grapefruitul, minunea pentru hipertensiune și pentru curele de slăbit, ascunde și un pericol

Unul dintre studiile efectuate de specialiştii israelieni a demonstrat că efectul a unsprezece tulpini dintre cele mai frecvente familii de bacterii probiotice variază de la un individ la altul şi poate chiar dăuna în cazul unor persoane.

În cadrul cercetării, voluntarii au fost împărţiţi în două grupuri, doar cei din primul eşantion primind un preparat probiotic. Rezultatele au demonstrat că gradul de colonizare a tulpinilor probiotice a variat semnificativ de la o persoană la alta.

La unii voluntari, bacteriile probiotice s-au stabilit în intestinul gros, iar în cazul altora bacteriile au fost „expulzate” în totalitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.