Meteorologii anunță că weekendul acesta va fi unul cald în regiunile intracarpatice și cu temperaturi normale în restul țării. De luni însă, în majoritatea regiunilor, și în Capitală, își vor face apariția precipitațiile.

„Sâmbătă va fi vreme caldă în regiuinile intracarpatice și normală în restul țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 și 22 de grade Celsius. Cerul va fi variabil cu înnorări în sud-vestul țării și vor fi unele intensificări ale vântului, local, în majoritatea regiunilor țării. Duminică, la fel, vreme caldă în regiunile intracarpatice și în general normală în restul țării, iar maximele vor ajunge la 24 de grade Celsius. Vântul va prezenta intensificări în Banat, Dobrogea, Moldova și în zona înaltă de munte”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Mirela Polifronie, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie.

Citeste si...  Cel mai așteptat document pentru o autostradă VITALĂ în România

Începutul săptămânii viitoare vine însă cu ploi în aproape toată țara.

„De luni, din punct de vedere al precipitațiilor, ne așteptăm ca aceastea să-și facă apariția în cea mai mare parte a țării”, precizează Mirela Polifronie.

Meteorologul mai spune că ploile își vor face apariția și în Capitală, de luni.

„În Capitală, sâmbătă și duminică, vremea va fi normală din punct de vedere termic. Sâmbătă vor fi 17 grade, iar duminică temperaturile maxime vor fi de 15-16 grade. Cerul va fi temporar noros, iar în noaptea de duminică spre luni sunt șanse de ploaie. Iar de luni, crește probabilitatea de apariție a ploilor”, a mai precizat Meteorologii de serviciu.