Atacul armat de la Strasbourg schimb de focuri a avut loc marţi seară în centrul oraşului francez Strasbourg, unde este organizat Târgul de Crăciun, şi primăria a îndemnat locuitorii „să rămână acasă”, transmite AFP, citează Agerpres.

Atacul armat trei persoane au fost ucise, iar alte 11 au fost rănite în atacul armat produs marţi seară în centrul oraşului Strasbourg, a anunţat Poliţia franceză. Şapte dintre persoanele rănite sunt în stare gravă.

Sute de agenţi de poliţie, jandarmi şi militari au fost mobilizaţi în centrul oraşului Strasbourg.

„Schimb de focuri în centrul oraşului Strasbourg. Vă invităm să rămâneţi acasă în aşteptarea clarificării situaţiei”, a scris pe Twitter Alain Fontanel, prim-adjunct al primarului oraşului.

Preşedintele Emmanuel Macron a fost informat despre incident şi a încheiat brusc o recepţie la care erau invitaţi parlamentari, desfăşurată la Palatul Élysée.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, l-a trimis de urgenţă, marţi seară, pe ministrul francez de Interne, Christophe Castaner, la Strasbourg.

„Preşedintele Republicii a fost informat în timp real despre evenimentele de la Strasbourg. Recepţia de la Palatul Élysée s-a încheiat, iar preşedintele l-a trimis la Strasbourg pe ministrul de Interne, Christophe Castaner”, a comunicat Preşedinţia Franţei.

 

Poliţia franceză a transmis că autorul atacului armat a fost identificat, dar este în continuare în libertate.

Mai mulţi europarlamentari români sunt blocaţi în clădirea Parlamentului European din Strasbourg din cauza atacului armat de marţi seara. Printre aceştia se numără Cristian Preda, Ioan Mircea Paşcu şi Victor Boştinaru

Citeste si...  IN PARIS SE TRAG IAR FOCURI DE ARMA!

Am fost informaţi acum circa o oră că sunt împuşcături în centrul Strasbourgului. Nu am avut mai multe detalii. Eu trebuia să mă întâlnesc cu Maia Sandu şi Andfrei Năstase, cei doi lideri din Republica Moldova. Am încercat să plec de la Parlament pentru a mă vedea cu ei în centru şi m-au sunat şi mi-au spus că sunt în centru, că au văzut pe cineva împuşcat. Acum sunt adăpostiţi într-o clădire, sunt OK amândoi. Noi la Parlament suntem cu toţii blocaţi cu consemnul poliţiei să nu părăsim incinta. Nimeni nu poate să iasă sau să intre, pentru că poliţia trebuie să lămurească situaţia. Înţeleg că sunt victime, am auzit diverse relatări, dar nu am informaţii pe tema asta”, a declarat pentru MEDIAFAX europarlamentarul Cristian Preda.

La rândul ei, eurodeputatul Maria Grapini a spus că se află în maşina Parlamentului European care se deplasează spre hotel.

„Parlamentul e închis. Cei care au rămas acolo probabil vor dormi acolo. Eu sunt chiar în maşina Parlamentului şi mă îndrept spre hotel. Sper să pot să ajung”, a relatat pentru MEDIAFAX Grapini.

Ea a mai precizat că în clădirea Parlamentului European se află mai mulţi europarlamentari români, printre care Ioan Mircea Paşcu şi Victor Boştinaru.