Americanii au anunţat că atacatorul care a ucis cinci persoane și a rănit alte opt după ce a deschis focul pe aeroportul Lauderdale-Hollywood, este un tânăr hispanic pe nume Esteban Santiago care este un veteran al Armatei americane și a luptat în Irak.

Odată ce a aterizat, atacatorul şi-a ridicat bagajul de cală din al doilea terminal al aeroportului, iar apoi s-a retras în baie pentru a scoate arma ascunsă între haine. Apoi, Santiago s-a îndreptat spre ceilalţi pasageri, care aşteptau în continuare sosirea bagajelor, şi a deschis focul la întâmplare. Se pare că tânărul hispanic nu a evitat să îşi declare arma din bagaj atunci când a decolat de pe aeroportul din Alaska.

Esteban Santiago are 26 de ani şi este originar din New Jersey, dar a locuit de-a lungul vieţii sale în Alaska, precum şi în localitatea Naples din Florida.

Surse din rândul autorităţilor federale au transmis că atacul armat nu este considerat un act de terorism, iar rudele tânărului hispanic susţin că acesta avea probleme psihice.