Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, taxează dur refuzul de a se prezenta în Parlament al guvernatorului Băncii Naționale, Mugur Isărescu. Voiculescu consideră că Isărescu a ajuns să creadă că este deasupra legii și nu mai înțelege ce atribuții are.

”Refuzul domnului Mugur Isărescu de a răspunde unei invitații oficiale la o dezbatere în cadrul Parlamentului – și, mai ales, forma stridentă a acestui refuz, prin interpuși iritați – ridică o mare problemă de legitimitate: atât a Parlamentului sfidat – pentru a câta oara – de persoane care se consideră mai presus de lege și de instituția fundamentală a democrației, dar mai ales a domnului Isărescu.

După aproape 30 de ani în funcție, Guvernatorul BNR nu pare să mai facă diferența între afinitățile personale și responsabilitățile poziției publice pe care o ocupă.

Citeste si...  Dan Voiculescu: «Îmi iau hainele şi plec la închisoare».

Derutat de propria longevitate birocratică, încărcat de importanța pe care i-o atribuie subiectiv un sistem interesat să-i exploateze vanitatea, Mugur Isărescu a rătăcit dreapta măsură: ceartă Guvernul, Parlamentul și, în general, pe toți cetățenii care, spre exemplu, își doresc să acceseze credite cu dobânzi corecte.

Excesele tot mai frecvente ale Guvernatorului BNR creează o situație absolut inadecvată pentru conducătorul instituției care are ca rol fundamental “asigurarea și menținerea stabilității prețurilor” și sprijinirea politicii economice generale a Statului (v. Statutul BNR).

Pentru a nu-și compromite la final întreaga carieră, domnul Isărescu trebuie sprijinit să-și regăsească fireasca măsură, să își separe dimensiunea publică de veleitățile personale. Probabil că, în cele din urmă, Parlamentul îl va ajuta în acest sens.”, scrie Dan Voiculescu, pe blogul personal.