Poliția din Bruxelles a reținut două persoane, dintre care un român, care au intrat în Monetăria Regală a Belgiei și au încercat să fure 5 kg de monede deteriorate, care fuseseră scoase din circulație și nu au nicio valoare, relatează nieuwsblad.be.

Cei doi suspecți, E.B, un român de 21 de ani și S.T., de 22 de ani, din nordul Africii au fost prinși în noaptea de joi spre vineri de un agent de securitate al monetăriei după ce au spart ușa clădirii și și-au umplut rucsacii cu 5kg de monede.

La jaf ar mai fi participat și o a treia persoană, care nu a fost găsită până acum.

„Erau copii deteriorate care nu mai pot fi folosite. Specimene îndoite, găurite su deteriorate cu chimicale. Monedele utilizabile nu sunt ținute în clădire”, a potrivit unui purtător de cuvânt al FPS Finance.

Citeste si...
Ucraina pare că se apropie fulgerător de un război civil!

Potrivit procurorilor, cei doi au fost eliberați după audieri și nu au mai avut probleme cu legea în trecut. Aceștia urmează să apară în fața unui judecător pe 5 martie. Nu este clar însă de ce au ales să încerce să fure monezi deteriorate, care nu pot fi folosite.

Suspecții susțin că voiau să se filmeze un clip în care jucau fotbal în monetărie. Anchetatorii susțin însă că aceștia au spart ușa.

Cei doi hoți s-au inspirat din serialul „La Casa de Papel”, în care o grupare de hoți jefuiește Monetăria Națională a Spaniei și dispare cu o sumă uriașă de bani, mai precizează presa belgiană.

Sursa: nieuwsblad.be