Un atac armat a spulberat duminică noapte tihna unui cartier din Toronto. Un individ a deschis focul la întâmplare într-o zonă cu multe restaurante.

A împuşcat 14 persoane dintre care una s-a stins pe loc, iar o fetiţă este în stare critică. Atacatorul a murit şi el într-un schimb de focuri cu poliţiştii.

În toiul atacului, cineva a înregistrat câteva scene de la fereastra locuinţei sale. Zgomotul împuşcăturilor se împleteşte cu cel al sirenelor de poliţie, semn că echipajele se îndreptau deja spre locul dramei.

Înainte să se pună la adăpost, o altă persoană apuca să-l surprindă chiar pe atacator: individul merge grăbit pe trotuar şi se opreşte doar pentru câteva clipe, ca să tragă spre uşa de acces într-un restaurant.

Totul s-a petrecut în cartierul grecesc din Toronto, într-o zonă liniştită înțesată de restaurante şi baruri.

Citeste si...  Atac cu maşină-capcană în Turcia. Cel puţin 3 morţi şi 40 de răniţi

Mai multe victime au primit îngrijiri chiar pe caldarâm.

Martorii vorbesc de un bărbat alb de aproximativ 20 de ani, îmbrăcat în negru din cap până-n picioare. Autorităţile au lansat un apel celor care deţin informaţii, fotografii ori filmuleţe şi ar putea ajuta la clarificarea împrejurărilor în care a avut loc atacul.

În afară de atacator, a murit o tânără femeie, iar o fetiţă de 8-9 ani este în stare critică.

Într-o primă reacţie, primarul metropolei canadiene a denunţat problema accesului prea facil la arme, iar localnicii nu şi-au ascuns îngrijorarea.

Chiar zilele trecute, poliţia din Toronto a mobilizat pe străzi efective suplimentare pentru a descuraja violentele din oraş.