Ludovic Orban, fostul lider liberal pare că vrea să se întoarcă la cârma partidului. Acesta și-a anunțat intenția de a candida la conducerea PNL.
Ludovic Orban a spus că o eventuală candidatură la preşedinţia PNL la Convenţia Naţională este o decizie care nu ţine doar de el, făcând referire la procesul în care este judecat pentru acuzaţii de corupţie.

„Voi anunţa la timpul potrivit decizia, în funcţie de anumite elemente care nu sunt în momentul de faţă în puterea mea”, a spus Orban, marți.

Ludovic Orban este de părere că viitorul președinte ales de Congres, „trebuie să fie ales democratic de oameni” și trebuie să aibă calitatea de lider. „Membri PNL o să aibă discernământul să aleagă un astfel de lider”.

Întrebat dacă Dacian Cioloș ar fi bun de președinte al PNL, fostul lider liberal a răspuns negativ.

„Nu. Un om trebuie să-și dorească să facă politică, să fie membru al unui partid și mai ales să știe să conducă un partid. Dacian Cioloș nu-și dorește acest lucru, pentru că dacă și-ar fi dorit, ar fi putut să-l facă încă din 2007 și nu l-a făcut”, a declarat Ludovic Orban după ce a fost întrebat dacă Cioloș ar fi bun de conducător al PNL.

Citeste si...  LOTO, LOTO 6 DIN 49: REZULTATE LOTO 2 AUGUST pe categorii. NUMERELE LOTO extrase duminică

Cât despre numirea Ralucăi Turcan ca președinte interimar, Ludovic Orban a afirmat:

„(…)Numirea doamnei Turcan nu înseamnă faptul că membri PNL proveniți din PDL ar fi căpătat întâietate în Partidul Național Liberal. Domnul Falcă, din câte știu, și-a prezentat demisia, în urma rezultatelor. La Arad a fost pentru prima oară învins de PSD. Dacă faci o comparație între Argeș și Arad, într-adevăr Aradul a scos un scor mai bundecât Argeșul. Dar Aradul pentru prima oară a încasat-o de la PSD”, a declarat Ludovic Orban, la Antena3.