Asistentul secretarului de stat al SUA însărcinat cu afacerile europene şi eurasiatice, Wess Mitchell, şi-a dat demisia, relatează marţi agenţia Reuters, care a consultat scrisoarea sa de demisie.

Asistentul secretarului de stat al SUA însărcinat cu afacerile europene, si-a dat demisia

În scrisoarea datată cu 4 ianuarie, Wess Mitchell menţionează că a realizat ceea ce şi-a propus pentru acest post şi că doreşte să petreacă mai mult timp cu tânăra sa familie. El mai scrie că a contribuit la conturarea strategiei pentru Europa a actualei administraţii de la Washington şi la reorganizarea personalului din cadrul sectorului pentru Europa din Departamentul de Stat, scrie agerpres.ro.

”Sunt mândru de ceea ce am realizat pentru crearea şi iniţierea implementării Strategiei Integrate pentru Europa în vederea susţinerii Strategiei de Securitate Naţională şi a Strategiei de Apărare Naţională”, subliniază Wess Mitchell în scrisoarea sa de demisie. ”Accentul ca aceste strategii să se bazeze pe nevoia de a pregăti ţara noastră şi naţiunile occidentale pentru competiţia intensă cu marile puteri rivale este deopotrivă necesară urgent şi aşteptată de mult timp”, explică el.

Citeste si...
Marţi, Parlamentul îi va cere demisia lui Traian Băsescu

Demisia survine într-o perioadă de tensiuni cu unii dintre aliaţii europeni ai SUA ca urmare a deciziilor preşedintelui Donald Trump de retragere a SUA din acordul nuclear cu Iranul, din acordul global privind schimbările climatice şi de retragere a trupelor americane din Siria, menţionează Reuters, adăugând că nu sunt semne evidente că Mitchell ar fi demisionat pentru a protesta împotriva politicilor promovate de administraţia Trump.

Secretarul american de stat Mike Pompeo a scris într-o postare pe Twitter că Wess Mitchell a avut ”o activitate extraordinară ca asistent al secretarului de stat”. ”I-am apreciat sfaturile şi înţelepciunea în timp ce a condus echipa noastră pentru Europa în această administraţie. Îi urez lui şi soţiei sale, Elizabeth, care este de asemenea un funcţionar public dedicat, multă fericire alături de cei doi copii”, a adăugat Pompeo în mesajul său.

Potrivit AFP, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Robert Palladino, a postat şi el pe Twitter un mesaj în care precizează că demisia lui Mitchell este efectivă începând din data de 15 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.