Artista Alexandra Stan a postat pe un cont de socializare imagini din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa, unde este internat tatăl ei, criticând atitudinea asistentelor, dar şi faptul că în secţie sunt gândaci pe pereţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Alexandra Stan s-a întors de curând în ţară pentru a-şi vizita tatăl internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa. Artista a postat pe un site de socializare fotografii din spital şi critică „mizeria, dezinteresul şi lipsa de respect faţă de pacienţi”.

„Îmi iubesc ţara şi mă mândresc peste tot în lume cu faptul că sunt româncă, dar nu pot să înţeleg de ce noi între noi nu putem să ne respectam şi să ne oferim tot ce este mai bun! Din septembrie m-am mutat în Los Angeles pentru o perioadă, dar pentru mine acasă înseamnă #Romania. Acum am venit în ţară din cauză că tatăl meu se află în spital. Am fost să-l vizitez, să îi fiu alături şi am rămas şocată de condiţiile de la etajul 1, Secţia Medicală 2, din cadrul Spitalului judeţean Constanţa. Doamna doctor care are grijă de tatăl meu este deosebită şi corectă, însă asistentele nu au vrut nici măcar să stea de vorbă cu mine când le-am atras atenţia că trebuie schimbată branula. Ca să nu mai spun că pentru schimbarea cearşafului trebuie să le dai bani. Mizerie, dezinteres şi lipsă de respect faţă de pacienţi. Asta am întâlnit astăzi. Eu cred, totuşi, că putem mai mult de atât”, a scris Alexandra Stan.

În imaginile postate de artistă se văd condiţiile grele în care stau pacienţii internaţi în saloanele spitalul din Constanţa, cu mizerie şi gândaci pe pereţi.

Citeste si...  Abandonata si lasata sa moara in dureri atroce, in salonul de spital

În replică, directorul medical al Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Bogdan Obadă, spune că la nivelul instituţiei a fost declanşată o anchetă internă, în urma sesizărilor din partea presei şi a declarat că pacientul nu a avut nimic de reclamat.

„În primul rând ne-am simţit obligaţi să ne sesizăm şi să facem o anchetă internă, să vedem despre ce este vorba. Am solicitat puncte de vedere ale medicului şef de secţie şi am vorbit, personal, şi cu pacientul despre care este vorba. Mi-a spus că nu există o astfel de situaţie. Dânsul a spus că nu a reclamat nimic şi nu este nimic de reclamat (…)Analizăm orice sesizare scrisă, de orice fel, din partea pacienţilor noştri. Ne interesează foarte mult să le oferim ceea ce ei îşi doresc”, a precizat, miercuri, Bogdan Obadă, într-o conferinţă de presă.

Directorul medical al spitalului a mai spus că actuala conducere a unităţii sanitare este interesată de creşterea permanentă a calităţii serviciilor medicale acordate pacienţilor, iar în privinţa curăţeniei, aceasta se face zilnic.

„Curăţenia se face la zi, dezinsecţia se face la zi. Sunt secţii renovate complet, care sunt la standarde europene vizavi de infrastructură şi de ce ţine de actul medical, şi sunt secţii care nu au fost complet renovate. (…)Pacientul a spus că nu are nimic de reclamat vizavi de calitatea actului medical, de comportamentul personalului, de comportamentul asistentelor. Mai mult decât atâta… speculaţii nu pot să fac”, a mai declarat Bogdan Obadă.