O eclipsă de Soare totală se va produce marți, pe 2 iulie, iar fenomenul va fi vizibil doar din regiunea Pacificului, Argentina și Chile, potrivit presei internaționale.

O eclipsă de Soare se observă numai din anumite locuri de pe glob, iar faza maximă de totalitate, doar pe o fâșie lată de aproximativ 200 de kilometri, de aici și raritatea lor, potrivit site-ului Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” din București.

Pe 2 iulie, Luna se va plasa între Terra și Soare, pe aceeași axă, generând o eclipsă care va fi vizibilă din cea mai mare parte a regiunii Pacificului, precum și din Argentina și Chile, potrivit MEDIAFAX.

Eclipsa va debuta la est de Noua Zeelandă, la ora 16.55 GMT, pentru a se încheia în zona Argentinei, la ora 21.50 GMT. Având în vedere că va traversa o mare parte din Oceanul Pacific, puțini oameni vor putea observa fenomenul.

Citeste si...  Are 90 de milioane de ani şi cântăreşte 100 de tone!

Totuși, eclipsa de soare totală va putea fi văzută de la Observatorul European Austral din La Silla, Chile, echipat cu unul dintre cele mai performante telescoape de pe Terra.

Următoarea eclipsă parțială de Soare vizibilă de pe teritorul Românei va avea loc pe 21 iunie 2020.

Totodată, următoarea eclipsa solară totală vizibilă din țara noastră va avea loc abia pe 3 septembrie 2081.