imagini-din-avionul-care-i-a-transportat-pe-ranitii-din-colectiv-18519871Anunțul a fost făcut luni de către secretarul de stat Raed Arafat. „Am avut câţiva pacienţi în stare critică, dar nu au fost probleme pe durata transportului. Toţi au ajuns cu bine, iar medicii de la Londra care i-au aşteptat la aeroport au fost impresionaţi de felul în care au fost transportaţi. Este un nou standard pentru transportul aerian al pacientului ars în stare critică, au spus medicii englezi”.

În Marea Britanie au fost transferaţi duminică, cu aeronava NATO, în jurul orei 23.00, Alexandru Olivian Olteanu şi Elena Niţu – de la Spitalul de Arşi, Iulian Rob, Vlăduţ Roberto şi Tudor Golu – de la Spitalul Universitar de Urgenţă, Corina Gabriela Ioniţă – de la Spitalul Elias, Cristian Răducanu şi Costin Dumitrache – de la Spitalul Militar, Cristian Daniel Mitroi – Spitalul Floreasca, iar în Norvegia a ajuns Marius Frăţoaica – de la Spitalul Bagdasar-Arseni.

Citeste si...
Meteorologii avertizează: Ne asteaptă două săptămâni de vreme schimbătoare şi averse de ploaie

Aeronava NATO trebuia să transporte 12 pacienţi în Marea Britanie (nouă), Norvegia (doi) şi Finlanda (unul), iar printre aceştia era şi un adolescent în vârstă de 18 ani. Duminică seară, starea a doi dintre răniţi s-a deteriorat, astfel că aceştia au rămas internaţi în spitalele din Capitală.