Cazul tragic al femeii care a stat 36 de ore pe terasa unui bloc din centrul Capitalei si care intr-un final s-a aruncat fara ca, in acest interval de timp, cineva sa gaseasca o solutie pentru salvarea acesteia, a starnit controverse si revolta. Unii au sustinut ca un om tulburat mintal nu mai poate fi salvat si ca oricum femeia ar fi repetat gestul cu prima ocazie, altii sunt de parere ca trebuie incercat orice pentru ca femeia in varsta de aproape 60 de ani sa scape cu viata. Urmare a scandalului iscat pe aceasta tema, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, a explicat duminica faptul ca procedurile de salvare ale femeii care a căzut în gol, vineri, de pe o clădire de pe Calea Victoriei, după circa 36 de ore de negocieri, au fost respectate, dar victima nu a cooperat, contactul verbal cu victima fiind imposibil. Acest lucru reiese si din raportul privind intervenţia din zilele 21-22 mai.
galalsrs2013-silviu_pal-6005_tn
Arafat, care a prezentat, duminică, raportul a precizat că folosirea pernei pneumatice, aduse de la ISU Argeş, a fost o soluţie excepţională, care „nu însemna că i-ar fi salvat viaţa”.
„Noi folosim toate mijloacele posibile, nimeni nu poate fi sigur. Clădirea are 30 de metri, peste nivelul autorizat oficial prin cartea tehnică a pernei. Perna pneumatică a fost o soluţie excepţională. Perna e folosită doar pentru persoanele cooperante care pot fi instruite”, a adăugat Arafat. Raportul relevă că de la începutul anului au fost 6 cazuri de tentativă de suicid, iar după cazul intens mediatizat al femeii care s-a aruncat vineri seara de pe blocul din Calea Victoriei, s-au inregistrat alte 7 cazuri de tentativa de suicid.
Oamenii nu au fost insa multumiti de faptul ca Raed Arafat a incercat sa se spele de maini de acest caz, sustinand ca o femeie, care accepta de la negociatori cele 14 pahare cu apa oferite in cele 36 de ore de stat pe terasa blocului, putea fi salvata, pentru ca e clar ca nu si-a dorit atat de mult sa moara incat sa se arunce din prima clipa sau in urmatoarele ore. 
Citeste si...  Bombă! Șefa CSM, Lia Savonea, ar putea fi revocată