apple_cumpara_beats_12234700

Dr. Dre si Jimmy Iovine negociază cu Apple preluarea Beats Electronics pentru 3,2 miliarde de dolari, relatează Financial Times, care citează surse apropiate celor două companii.

Potrivit prestigiosului cotidian financiar, negocierea este aproape finalizată, iar tranzacţia ar urma să fie anunţată oficial, cel mai probabil, săptămâna viitoare.

Pentru Apple ar urma să fie cea mai mare preluare din istoria sa. Jurnaliştii afirmă că nu este foarte clar dacă Apple va prelua toate afacerile Beats sau numai o selecţie de produse şi tehnologii de care este direct interesată.

Dincolo de căştile Beats, care i-au adus uriaşul succes de vânzări, Beats Electonics dezvoltă o linie de boxe portabile – Beats Pill, şi un serviciu muzical pe internet, intitulat Beats Music.

Potrivit GadgetReport.ro, marele semn de întrebare este dat de preţul uriaş la care este evaluată tranzacţia – 3,2 miliarde de dolari.

În septembrie 2013, compania lui Dr.Dre era evaluată, potrivit Times, la numai 1 miliard de dolari.

Dacă luăm în calcul că Facebook a plătit 19 miliarde de dolari pe aplicaţia WhatsApp, suma parcă nu mai pare aşa de mare, având în vedere calitatea şi notorietatea de care se bucură produsele Beats.

Citeste si...
Guvernul va putea emite Ordonanţe în vacanţa parlamentară

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.