Apple intenţionează să adauge la vânzările record de obligaţiuni pe care le-a efectuat în ultimii doi ani o emisiune de obligaţiuni în franci elveţieni, pentru a profita astfel de nivelul foarte scăzut al dobânzilor, a declarat o persoană apropiată situaţiei.

apple-intentioneaza-sa-profite-de-dobanzile-mici-in-franci-afla-de-aici-cum-294397

Goldman Sachs şi Credit Suisse au fost angajate ca aranjori ai operaţiunii, care ar putea avea loc cel mai devreme marţi.

Creşterea puternică a cererii pentru obligaţiunile denominate în franci elveţieni a dus la scăderea randamentului obligaţiunilor guvernamentale în teritoriu negativ, ceea ce înseamnă că investitorii sunt dispuşi să plătească pentru a împrumuta statul elveţian, pe termen de până la 10 ani.

În luna ianuarie, banca centrală elveţiană a eliminat pragul valutar pentru francul elveţian, ceea ce a dus la aprecierea puternică a monedei.

Randamentul negativ al obligaţiunilor guvernamentale pe termen de 10 ani, în prezent de -0,34%, face ca şi Apple să să poată împrumuta ieftin, întrucât preţurile obligaţiunilor companiilor sunt corelate în general cu preţurile titlurilor de stat.

Apple nu a decis care va fi termenul scadent al obligaţiunilor, dar compania ar putea vinde obligaţiuni pe termen scurt cu randament negativ, o premieră pentru o emisiune făcută de o companie în Europa.

Apple ar putea vinde şi obligaţiuni pe termen de 10 ani sau de 15 ani, cu un randament scăzut, de o singură cifră.

Apple a vândut în urmă cu o săptămână obligaţiuni în valoare de 6,5 miliarde de dolari, peste suma de 5 miliarde de dolari pe care intenţiona să o atragă iniţial, la costuri în scădere.

Citeste si...
Schimbare radicală! Ilinca Vandici intră în emisiunea “Dansez pentru tine”, iese Diana Dumitrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.