Apple intenţionează să adauge la vânzările record de obligaţiuni pe care le-a efectuat în ultimii doi ani o emisiune de obligaţiuni în franci elveţieni, pentru a profita astfel de nivelul foarte scăzut al dobânzilor, a declarat o persoană apropiată situaţiei.

apple-intentioneaza-sa-profite-de-dobanzile-mici-in-franci-afla-de-aici-cum-294397

Goldman Sachs şi Credit Suisse au fost angajate ca aranjori ai operaţiunii, care ar putea avea loc cel mai devreme marţi.

Creşterea puternică a cererii pentru obligaţiunile denominate în franci elveţieni a dus la scăderea randamentului obligaţiunilor guvernamentale în teritoriu negativ, ceea ce înseamnă că investitorii sunt dispuşi să plătească pentru a împrumuta statul elveţian, pe termen de până la 10 ani.

În luna ianuarie, banca centrală elveţiană a eliminat pragul valutar pentru francul elveţian, ceea ce a dus la aprecierea puternică a monedei.

Randamentul negativ al obligaţiunilor guvernamentale pe termen de 10 ani, în prezent de -0,34%, face ca şi Apple să să poată împrumuta ieftin, întrucât preţurile obligaţiunilor companiilor sunt corelate în general cu preţurile titlurilor de stat.

Apple nu a decis care va fi termenul scadent al obligaţiunilor, dar compania ar putea vinde obligaţiuni pe termen scurt cu randament negativ, o premieră pentru o emisiune făcută de o companie în Europa.

Apple ar putea vinde şi obligaţiuni pe termen de 10 ani sau de 15 ani, cu un randament scăzut, de o singură cifră.

Apple a vândut în urmă cu o săptămână obligaţiuni în valoare de 6,5 miliarde de dolari, peste suma de 5 miliarde de dolari pe care intenţiona să o atragă iniţial, la costuri în scădere.

Citeste si...  Care sunt avantajele si dezavantajele mersului pe role