Zeci de persoane au participat, joi la prânz, la o acţiune organizată de comunitatea „Vă vedem din Sibiu”, cu mesaje precum: „Je suis Augustin Lazăr”, dar şi unele împotriva politicienilor. Acţiunea a fost anunţată pe reţelele sociale, unde se menţiona că joi se împlinesc 300 de zile de la declanşarea protestului de la Sibiu.

„Joi, 25 octombrie, se împlinesc 300 de zile de când am pornit protestul Vă vedem din Sibiu. Şi, de asemenea, este prima zi a procedurii de demitere a procurorului general Augustin Lazăr de către ministrul Tudorel Toader. După 300 de zile de protest împotriva încercării de subordonare a justiţiei de către politic, după solicitarea Comisiei de la Veneţia ca justiţia să rămână independentă de politic, PSD încearcă – cu încăpăţânare disperată – acelaşi lucru inadmisibil: să subordoneze justiţia politicului. Nu vom accepta asta. Ne vedem în stradă, la ora 12, în Zona liberă de corupţie – în număr cât mai mare. Pentru a le arăta că, după 300 de zile, suntem tot aici – în Zona liberă de corupţie – păstrând România în Europa. Veniţi – aduceţi cu voi cât mai mulţi oameni dragi – pentru a arăta cât de mare e inima europeană a României”, scria pe pagina de Facebook a comunităţii „Vă vedem din Sibiu”.

Câteva zeci de persoane, de toate vârstele, inclusiv părinţi cu copii în cărucior, s-au strâns, în jurul orei 12.00, pentru a participa la acţiunea comunităţii „Vă vedem din Sibiu”.

Oamenii au avut mesaje împotriva politicienilor, dar şi de susţinere a procurorului general Augustin Lazăr: „Vrem lustraţia clasei politice, vrem normalitate în această ţară”, „La închisoare, nu la guvernare”, „Dragnea = infractor”, „Je suis Augustin Lazăr”.

Citeste si...  Sindicatele la poarta Guvernului, Dăncilă la Simfonia Lalelelor

Protestul a durat 15 minute, iar la final reprezentanţii comunităţii „Vă vedem din Sibiu” au spus că acţiunile de acest gen vor continua.

Acţiuni de sprijinire a lui Augustin Lazăr sunt anunţate şi la Galaţi, începând de sâmbătă, la ora 19.00, dar şi în Bucureşti, Cluj-Napoca şi alte oraşe.