Prezența pe micul ecran la ore de maxima audiență a premierului României, aduce cu sine posibile explicații cu privire la situația ingrată în care se află statul român încă o dată în fața întregii Europe. Calitatea de suspect într-un dosar penal a unui ministru al actualului Guvern, bănuit că ar fi primit mită în cimitir, bani împachetați în pungi de plastic, generează o stare de inconfort în privința inclusiv a apărătorilor intereselor României pe la porțile cancelariilor celor mai importante state ale lumii.

123money_euro_00250933_24603400

Aparent calm, premierul încearcă să ne transmită că actualul ministru de finanțe este indispensabil, fapt datorat finalizării Codului Fiscal, timp care ar permite Executivului găsirea unui succesor pe măsura dimensiunii celui mai important minister.

La fel de liniștitor, primul-ministru ține să adauge bucuria oferită de confortul sprijinului parlamentar în menținerea majorității, care-i va permite continuarea în fruntea Guvernului, păstrând linia deja cunoscută în privința administrării statului în partea care îi corespunde.

Subiectul pe care ce nu dorește domnia sa sub nici un chip să-l atingă, cel legat de modul în care este actualmente privită România, efectele pe termen mediu și lung datorate menținerii în Guvern a unei persoane care se află în mijlocul unui scandal cu iz penal, chiar și câteva zile, va fi și subiectul care îl va urmări constant, subiect care cu siguranță va fi mult timp discutat în Europa și asociat țării noastre, pentru că oamenii vor uita și cine este dl. Ponta și cine este dl. Vâlcov, tot ceea ce va rămâne este numele României condusă de persoane care au probleme penale, probleme legate grav de fenomenul coruptiv existent și permanentizat de peste 25 de ani în acest colț de lume.

Pentru a ajuta și descifra dilema serioasă legată de lipsa unui candidat la funcția de ministru de finanțe, domnul premier ar trebui sa știe faptul că PSD are reprezentanți în comisiile parlamentare de specialitate, posibil suplinitori ai dlui, Vâlcov în aceste vremuri tulburi, iar dacă se orientează mai bine, în comisia de lucru pentru alcătuirea Codului Fiscal sau în BNR, cu siguranță se va găsi o persoană competentă care să facă față acelei funcții atât de greu de ocupat. Condiția … personajul să vrea să fie și kamikaze.

Citeste si...
Vestul țării sub ape