Administrația Națională de Meteorologie a actualizat CODUL GALBEN de ninsori viscolite şi vânt puternic până luni, 22 ianuarie, la ora 20:00. 

În intervalul 22 ianuarie, ora 11 – 22 ianuarie, ora 20 în județele Brăila, Ialomița, Călărași, local în județele Buzău, Tulcea, Constanța și în sudul județelor Vrancea și Galați, vântul va continua să prezinte intensificări susținute, cu viteze la rafală de 55…65 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

În estul și sud-estul Dobrogei precipitațiile vor fi la început sub formă de ploaie cu tendință de transformare spre orele serii în lapoviță și ninsoare, iar rafalele vor atinge temporar 65…70 km/h. În cursul zilei de luni (22 ianuarie) va mai ninge slab în centrul și sudul Munteniei, estul Olteniei și pe arii restrânse în Moldova, Transilvania și în zonele de munte.

În județele din estul Munteniei, precum și în cele din Dobrogea vântul va mai avea intensificări și în noaptea de luni spre marți (22/23 ianuarie), cu viteze de 45…55 km/h, iar pe litoral 60 km/h, spulberând zăpada.

Citeste si...
ACCIDENT la Palatul COTROCENI

Vremea va deveni geroasă în nopțile de marți spre miercuri și miercuri spre joi, îndeosebi în nordul, centrul și nord-estul țării.

În Bucureşti, în prima jumătatea a zilei de luni (22 ianuarie) temporar vor fi precipitații, la început sub formă de ploaie și lapoviță, apoi în special sub formă de ninsoare.

Se va depune strat nou de zăpadă care va măsura în medie 6…8 cm, izolat posibil 10…12 cm. Vântul va avea intensificări în special în prima parte a zilei de luni (22 ianuarie) cu viteze la rafală de 40…45 km/h.

Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade, iar maxima va fi de 1…2 grade.