ANM anunță, pentru zilele de weekend, o vreme caldă, cu temperaturi de până la 17 grade celsius, mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă a lunii martie, însă sunt așteptate și precipitații temporare, în anumite zone ale țării, și vânt la munte și în Capitală.

Dacă în ultimele zile, temperaturile maxime au variat între 9 și 11 grade, meteorologii anunță, pentru weekend o vreme caldă, temperaturile urmând să crească treptat.

ANM Vremea va fi vântoasã. În zona montanã vântul va sufla tare, cu viteze de peste 80…90 km/h. La altitudini mai mari de 1.500 m, mai ales în Carpaţii Orientali şi Meridionali se vor depãşi 100…120 km/h, temporar va ninge viscolit şi se va depune strat consistent de zãpadã”, informează Administrația Națională de Meteorologie.

În celelalte regiuni, vântul va avea intensificãri cu viteze între 45…55 km/h, iar local şi temporar de peste 70 km/h.

„Vor fi înnorãri şi temporar precipitaţii predominant sub formã de ploaie în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova şi pe arii restrânse în celelalte regiuni, iar la munte şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Pe suprafeţe mici cantitãţile de precipitaţii vor depãşi 15…20 l/mp. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 7 şi 17 grade”, mai arată meteorologii.

Citeste si...  Pentru că terenul a început să se scufunde, o ţară se vede nevoita să-şi mute capitala

Meteorologii au emis o prognoză specială pentru București valabilă de vineri noapte până duminică dimineață. Termometrele vor înregistra, sâmbătă, 14-15 grade Celsius la orele amiezii, însă ANM anunță și vânt puternic.

Pentru noaptea de vineri spre sâmbătă, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță cer variabil, cu vânt care va sufla slab și moderat, cu viteze sub 25-30 kilometri/h.

Temperatura minimă va fi de 2-3 grade, însă va fi mai scăzută în zona preorășenească, unde va coborî spre 0 grade.

Pentru intervalul sâmbătă ora 8:00 – duminică ora 3:00, ANM anunță cer noros, însă temperaturile vor fi de 15 grade.

„Vântul va avea intensificări mai ales după-amiaza și seara, când la rafală se vor atinge viteze de 45…55 km/h, iar trecător posibil 60 km/h. Temperatura va urca în orele amiezii până la o maximă de 14…15 grade, apoi va scădea, astfel că la finalul intervalului se va situa în jurul valorii de 5 grade”, informează ANM.