Școala Federală de Antrenori nu este pentru oricine. Au aflat-o pe propria piele Ionuț Luțu, Giani Kiriță, Ilie Poenaru și Sergiu Radu. Cei patru au picat examenul pentru licența PRO, însă cel mai surprinzător nume este cel al lui Luțu, despre care Gigi Becali spunea că va antrena FCSB în viitor.

Gigi Becali patronul roș-albaștrilor a dezvăluit, chiar la prezentarea lui Bogdan Andone ca antrenor la FCSB, că a intenționat să-l numească pe Luțu pe această funcție, însă a renunțat după ce a discutat cu fostul mijlocaș.

Propunerea i-a fost făcută după ce Becali a fost refuzat de Nicolae Dică și Edi Iordănescu.

Fostul mijlocaș Ionuț Luțu (43 de ani) este acum omul care-l ajută cu de toate pe Becali, inclusiv ca șofer, iar de ceva timp este cursant pentru Licența Pro, în cadrul Școlii de antrenori a Federației Române de Fotbal.

”Șefu, nu sunt încă pregătit!”. Gigi Becali a dezvăluit ce propunere i-a făcut lui Ionuț Luțu
„Da, am vrut să-l pun antrenor, dar nu este încă pregătit. L-am întrebat pe Luțu dacă vrea să fie secund. ’Băi, vrei să fii secuund?’. ’Șefule, nu sunt încă pregătit nici de secund’, așa mi-a spus. Poate să zică lumea ce-o vrea, să mă judece ziariștii. Eu îmi fac meseria în via mea.

Da, mă, îl puneam pe Luțu, că așa voiam eu, să mai sape puțin la vie. Numai că el nu știe încă să sape bine, să stropească bine”, a spus Becali pe 6 iunie, la numirea lui Bogdan Andone ca antrenor la FCSB.

Patronul de la FCSB a promis însă că va veni și ziua în care Luțu va deveni antrenor principal al roș-albaștrilor.

”Ce, dacă-l pun pe Luțu, fur ceva? O să vină ziua în care o să-l pun și pe Luțu. Aia o să fie piatra cea mai tare. Dar, acum, nu e omu pregătit. Așa că piatra este Bogdan Andone”, a mai spus Gigi Becali.

Citeste si...  Presa daneza il face praf pe Gigi Becali

Examenele pentru Licenţa PRO
Examenele practice se desfăşoară la Şcoala Federală de Antrenori între 29 şi 31 iulie, iar proba scrisă va fi susţinută pe 1 august.

Între cursanţi se regăsesc nume cunoscute din fotbalul românesc, între care îi regăsim pe Mirel Rădoi, Adrian Mutu, Dorin Goian, Sergiu Radu, Ionuţ Luţu, Nicolae Grigore, Florin Bratu, Costin Curelea etc.

Pe lângă Luţu, au mai „picat” examenul Aurel Dumitriu, Zoltan Fike, Adrian Bogoi, Ovidiu Chiribici, Aurora Ungureanu, Giani Kiriţă, Ilie Poenaru şi Sergiu Radu.

Rezultatele finale vor fi anunţate pe 9 august 2019.

Grupa I, Licenţa PRO
Tibi Bălan
Laszlo Gyorgy Balint
Adrian Bogoi
Florin Bratu
Octavian Chihaia
Ovidiu Chiribici
Nicolae Constantin
Nicolae Croitoru
Costin Curelea
Nicolae Docolin
Aurel Dumitriu
Andrei Erimia
Zoltan Fikker
Maria Giurgiu
Dorin Goian
Nicolae Grigore
Grupa II, Licenţa Pro
Giani Kiriţă
Ionuţ Luţu
Marius Măldărăşanu
Iulius Mărgărit
Adrian Mutu
Vali Negru
Ilie Poenaru
Mirel Rădoi
Sergiu Radu
Daniel Sima
Dan Stupar
Dumitru Suciu
Cristian Todea
Dinu Todoran
Aurora Ungureanu-Dobre
Rădoi şi Goian au beneficiat de ajutorul Şcolii Federale de Antrenori
În urmă cu 16 luni, Şcoala Federală de Antrenori i-a invitat pe Gică Popescu, Mirel Rădoi şi Dorin Goian să intre la cursurile pentru Licenţa UEFA A pentru merite sportive extraordinare.

”Gică Popescu nu a venit la examen. Avem convingerea că într-un timp foarte scurt vom reuși să ajutăm marii jucători ai României, cum ar fi Gică Popescu, Rădoi, Goian și încă doi trei, care au 300 de meciuri în Liga 1 și alte peste 200 în campionatele din străinătate, să se facă antrenori.

În Europa nu-ți trebuie Bacalaureat. Avem o chestie legală ca trei sau patru foști jucători să vină să participe la cursurile de antrenori. Ei vor putea intra la cursuri la Școala de Fotbal fără acest examen”, spunea, la vremea respectivă,”Țiți” Dumitriu la Digi Sport Matinal.

gigi becali , ionut lutu , scoala de antrenori , licenta pro

loading...