Anticipatele, unica preocupare a partidelor și serviciilor? Să vedem acum ce o să se întâmple, zice Trump îngrijorat, Putin râde, n-o ia în serios. NASA crede că e vorba de o intoxicare balcanică, albanezii se răzbună sau poate cehii sau poate chiar polonezii. Spania are ceva de spus în chestiune. Vine și Salvador Dali la București să se intereseze. Bursele o iau razna. Partidele politice din Franța intră și ele în criză, românii vor face dezvăluiri maxime, se crede. Berlinul e și el îngrijorat. În Olanda, oculta lalelelor se convorbește cu oculta mătăsii venită din China să afle despre ce este vorba chiar la fața locului. Dar Bucureștiul e mai încolo, spre Răsărit, cum Doamne iartă-mă, să faci o așa de mare eroare?! La Antena 3 e vânzoleală, cum de n-a aflat ziaristi de la antene, e o mare enigmă la mijloc. Nimeni nu se mai interesează de golăniile primului ministru, nimeni nu mai cere vreo mărire de salariu.

Citeste si...  Orban aruncă în aer bugetul! Iată ce a decis

Toți așteaptă vreun comunicat mai așa și pe dincolo de la SRI. DNA pierde simpatia populară Anticipatele, unica preocupare a partidelor și serviciilor. Arafat la fel, nu știu care tornadă americănească, ce tocmai mătură străzile din Botoșani, nici nu e luată în seamă, meteorologii șomează, profeții din Ferentari la fel.

Chestiunea fiscalității intră într-un con de umbră, se așteaptă dezvăluiri zdrobitoare publicate de jurnaliștii care gravitează în jurul SRI în fel și chip, ofițerii acoperiți de la trustul cutare tac mâlc. Ce să fie? În sfârșit, credem cu tărie că vor fi alegeri anticipate, rușii sunt de acord, americanii sunt de acord, germanii aprobă fără să crâcnească. Orban al Ungariei intră într-un con de umbră și Bucureștiul străluminează până hăt departe și-i mândru în toate cele.