ANM anunţă, pentru perioada 31 decembrie – 13 ianuarie, temperaturi de 2-5 grade în majoritatea regiunilor țării și o încălzire a vremii după data de 8 ianuarie. Probabilitatea de ploaie, lapoviță și ninsoare este în fiecare zi. La munte se vor înregistra și minus 16 grade, noaptea.

ANM in Banat, în primele trei zile media temperaturilor maxime va avea variații între 3 și 5 grade, apoi va scădea, astfel că între 3 și 7 ianuarie se va situa între minus 2 și 0 grade. În data de 8 ianuarie vremea se va încălzi ușor, iar până la finalul intervalului de prognoză valorile termice diurne se vor menține peste pragul de îngheț. Temperaturile minime vor fi în scădere, de la o medie de 1 grad în prima zi, până în jurul a minus 8 grade în dimineața zilei de 5 ianuarie. După această dată valorile termice nocturne vor crește ușor, iar media lor se va situa în general între minus 6 și minus 4 grade. Vor fi condiții pentru precipitații, în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi, mixte în primele zile, apoi mai ales sub formă de ninsoare.

ANM Crișana, până în data de 2 ianuarie temperaturile maxime se vor situa în medie între 2 și 4 grade, iar minimele între 0 și minus 2 grade. În următoarele 5 zile se va resimți o răcire a vremii, astfel că temperaturile maxime se vor situa în medie între minus 4 și minus 2 grade, iar media minimelor va fi în general între minus 9 și minus 6 grade. Din 8 ianuarie se va încălzi treptat, astfel că mediavalorilor termice diurne se va apropia de 0 grade, iar a celor nocturne va tinde spre minus 5 grade. Vor fi condiții pentru precipitații, în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi, mixte în primele zile, apoi mai ales sub formă de ninsoare, informează Mediafax.

ANM Transilvania, valorile termice nu vor avea variații semnificative în primele trei zile, când media maximelor va fi de 1 – 2 grade, iar a minimelor de minus 4 – minus 3 grade, apoi se va răci semnificativ, astfel că până în data de 7 ianuarie temperaturile diurne vor avea în medie între minus 6 și minus 3 grade, iar cele nocturne în general între minus 10 și minus 12 grade și vor caracteriza o vreme geroasă. Din 8 ianuarie se va încălzi ușor și treptat, dar media maximelor termice nu va mai depăși minus 2 grade, iar cea a minimelor minus 8 – minus 7 grade. Trecător vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, în general slabe cantitativ, aproape zilnic.

În Maramureș, până la începutul celei de-a doua săptămâni de prognoză valorile termice vor fi în general în scădere, de la o medie a maximelor de 3 grade până la minus 6 – minus 5 grade între 4 și 7 ianuarie și de la o medie a minimelor de 0 – minus 1 grad până la minus 10 – minus 12 grade, în același interval de timp. Din 8 ianuarie se va încălzi ușor și treptat, cu aproximativ 3 – 4 grade. Temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, aproape în fiecare zi, mai importante cantitativ în noaptea de 1 spre 2 ianuarie.

Citeste si...
Raed Arafat ne sfătuiește să considerăm obligatorii recomandările din ordonanța militară

În Moldova, în primele trei zile de prognoză temperatura aerului va fi relativ constantă, media maximelor se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar a minimelor în jurul a minus 3 grade. Între 3 și 7 ianuarie se va răci treptat cu aproximativ 6 grade, apoi se va încălzi din nou, dar media temperaturilor diurne nu va mai depăși 0 grade, iar a celor nocturne minus 6 – minus 5 grade. Trecător vor fi posibile precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare, aproape în fiecare zi și mai ales în jumătatea de nord a regiunii.

În Dobrogea, până în data de 3 ianuarie valorile termice nu vor avea variații semnificative, media maximelor va fi de 3 – 4 grade, iar a minimelor de minus 1 – minus 2 grade. În următoarele patru zile se va răci cu aproximativ 4 – 5 grade, apoi se va încălzi ușor, astfel că maximele vor fi în medie de minus 1 – 0 grade, iar minimele de cel mult minus 6 – minus 5 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor slabe cantitativ, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, va fi mai mare după data de 3 ianuarie.

ANM Muntenia, în primele trei zile de prognoză media temperaturilor diurne va fi de 3 – 4 grade, iar a celor nocturne se va situa în jurul valorii de minus 3 grade. Valori de temperatură cu până la aproximativ 6 grade mai scăzute vor fi între 3 și 7 ianuarie, apoi se va încălzi ușor și treptat, astfel că media maximelor va putea atinge 1 – 2 grade, iar cea a minimelor minus 6 – minus 5 grade. Din data de 3 ianuarie va crește probabilitatea ca trecător să apară precipitații slabe predominant sub formă de ninsoare.

În Oltenia, între 31 decembrie și 2 ianuarie valorile termice se vor menține relativ constante, media maximelor va fi de 4 grade, iar cea a minimelor de minus 2 grade. În următoarele 4 zile se va răci și vor fi temperaturi maxime ce se vor situa în medie între minus 2 și 1 grad și minime între minus 9 și minus 4 grade. Din 8 ianuarie se va încălzi ușor și treptat, cu 3 – 4 grade. Probabilitatea de precipitații predominant sub formă de ninsoare, trecătoare slabe cantitativ și în general pe arii restrânse, va fi mai ridicată din data de 3 ianuarie.

La munte, media temperaturilor maxime va avea variații între minus 5 grade în primele zile de prognoză și minus 12 grade în jurul datei de 4 ianuarie, iar a celor minime între minus 8 grade la început și minus 7 – minus 16 grade în cele mai reci nopți (4, 5 ianuarie). Temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare în fiecare zi, pe arii mai extinse și în general moderate cantitativ în noaptea de 1 spre 2 ianuarie.