explozie_ankaraCel puțin 97 de persoane au murit la Ankara în urma a două explozii, care s-au produs în principala gară din capitala Turciei, sâmbătă (10 octombrie), relatează presa locală. Guvernul turc a anunțat oficial că este vorba despre un atentat terorist. Oficial, este vorba de doi atentatori sinucigaşi care au produs tragedia.

Cel mai recent bilanţ al atacului terorist indică 97 de morţi şi 246 de răniţi, dintre care 48 foarte grav.

Sâmbătă a fost stare de alertă în capitala turcă. Zeci de ambulanțe au ajuns la gara centrală. Acolo era locul de întâlnire pentru mii de oameni care se pregăteau să participe sâmbătă (10 octombrie) la un miting pentru pace. Evenimentul a fost organizat de Confederaţia Sindicatelor din Sectorul Public (KESK) şi mai multe ONG-uri, iar participanţii cereau încetarea conflictului între organizaţia teroristă PKK (ce luptă pentru independenţa kurzilor) şi statul turc.

Citeste si...
Siamezii transformaţi în divinităţi!

Atentatele vin într-un context tensionat, marcat de implicarea Turciei în lupta împotriva Statului Islamic şi de apropiatele alegeri legislative, programate pentru 1 noiembrie.

Cel mai recent atac de amploare din Turcia, petrecut in orasul Suruc, de la graniţa cu Siria, a fost comis în luna iulie de câţiva militanţi afiliaţi, se pare, Statului Islamic, şi s-a soldat cu 30 de morţi. În paralel, armistiţiul dintre gruparea separatistă kurdă PKK şi autorităţile turce a eşuat.