DFERE (1)

Un milion de petale de trandafiri au fost presărate cu ajutorul a trei elicoptere deasupra Statuii Libertăţii din New York, vineri, în cadrul ceremoniilor organizate pentru a marca împlinirea a 70 de ani de la Debarcarea din Normandia, informează washingtonpost.com.

Evenimentul a fost organizat de asociaţia franceză The French Will Never Forget în semn de recunoştinţă adus guvernului Statelor Unite pentru ajutorul acordat Franţei împotriva armatelor hitleriste în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Drapelurile naţionale au fost coborâte la jumătatea catargurilor, vineri, la New York, pentru a marca această aniversare. De asemenea, 130 de elevi din Franţa şi din Statele Unite au fost prezenţi la ceremonia de ridicare a steagurilor naţionale ale celor două ţări şi au cântat imnurile naţionale. Totodată, municipalitatea din New York i-a onorat pe veteranii din cel de-Al Doilea Război Mondial cu 21 de salve de tun, precizează My Fox NY.

Statuia Libertăţii din New York reprezintă un cadou oferit de Franţa guvernului Statelor Unite cu ocazia celei de-a 100-a aniversări a Declaraţiei de Independenţă.

Citeste si...
Emoţii mari! Oana Roman se mărită mâine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.