Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, va întreprinde o vizită în Polonia, pe 1 septembrie, unde va participa la ceremoniile organizate cu ocazia celei de-a 80-a aniversări de la izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, informează agenţia de ştiri Dpa.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului de la Berlin, Steffen Seibert, la ceremonii va participa şi preşedintele german Frank-Walter Steinmeier. Este neobişnuit ca atât preşedintele Germaniei, cât şi Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, să efectueze o vizită comună în străinătate.

La evenimentele comemorative de la 1 septembrie vor participa 40 de delegaţii străine, numărul total al invitaţilor fiind de aproximativ 250, inclusiv şefi de stat şi guvern.

Citeste si...
Angela Merkel, în mesajul de Anul Nou: Incălzirea pământului este cauzată de mâna omului

Ceremoniile vor începe în dimineaţa zilei de duminică, la Wielun, primul oraş din Polonia bombardat de aviaţia germană în urmă cu 80 de ani.

Preşedintele SUA, Donald Trump, care urma să fie şi el prezent la ceremonii, şi-a anulat vizita în Polonia din cauza unui uragan care ameninţă statul american Florida

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.