Pentru Angela Merkel a început săptămâna ultimei şanse de a forma o nouă Mare Coaliţie împreună cu social-democraţii
Criza generată de pandemia de coronavirus constituie o provocare de proporţii istorice pentru Europa, afirmă cancelarul Germaniei, Cancelarul, pledând pentru aprofundarea integrării la nivelul Uniunii Europene.

„Uniunea Europeană se confruntă cu cea mai mare încercare de când a fost fondată”, sunt afectate toate statele membre, a declarat Angela Merkel, conform publicaţiei Bild.

„Este în interesul tuturor ca Europa să iasă puternică din această încercare. Germania va fi într-o situaţie bună dacă Europa va fi într-o situaţie bună”, a adăugat Cancelarul german , subliniind că reacţia la această criză trebuie să fie aprofundarea integrării europene, construirea unei Europe mai puternice, o „Europă care să funcţioneze bine”.

Citeste si...  Filmul dublei sinucideri de la Iași. Anda Maleon s-a sinucis prima, iar la câteva ore, soțul și-a luat viața

„Partea dificilă a acestei crize este că sistemul medical a fost depăşit de situaţie, astfel că este necesar un program de relansare, de reconstrucţie”, a continuat cancelarul Germaniei, pledând, în contextul scăderilor economice severe, pentru planuri de stimulare economică la nivel naţional şi european.