La doi ani de la moartea regizorului Sergiu Nicolaescu, producţia filmului “Maria Tănase” este în continuare un proiect care nu poate fi pus în practică din cauza bugetului ridicat, de 2.500.000 de euro. Deşi filmările nu au început, lupta pentru rolul Mariei Tănase se dă încă de anul trecut.

12_angela-gheorghiu-01_tifetz_dc02025b39

Soprana Angela Gheorghiu ar vrea cu orice preţ să o interpreteze pe cea supranumită “pasărea măiastră a cântecului românesc” şi, potrivit informaţiilor noastre, de o vreme face presiuni asupra regizorului Ioan Cărmăzan, care se va ocupa să ducă la bun sfârşit proiectul de suflet al lui Sergiu Nicolaescu. Regretatul regizor plănuia să facă acest film cu Jojo în rolul principal şi, se pare, demarase colaborarea. Făcuse câteva probe, transformând- o pe miniona blondă într-o brunetă cu atitudine, asemenea “reginei cântecului românesc”.

Cărmăzan va face filmul lui Nicolaescu

Regizorul Sergiu Nicolaescu i-a lăsat însă cu limbă de moarte prietenului său, regizorul Ioan Cărmăzan, să ducă până la capăt producţia peliculei şi să o păstreze în echipă pe Jojo, protejata lui. Însă, de când zvonurile că filmul se va face au început să circule, tot mai multe amatoare pentru rolul protagonistei şi-au făcut apariţia. Cea mai insistentă pare însă a fi Angela Gheorghiu.

Scenariul şi pozele, ascunse într-un sertar

“Am primit între timp mai multe propuneri pentru acest rol. Soprana Anghela Gheorghiu şi-a exprimat şi ea dorinţa de a juca. M-am şi mirat că m-a contactat, însă, din păcate, la ea este problema cu timpul”, ne-a confirmat şi Cărmăzan. Pe regizorul Ioan Cărmăzan, în prezent preşedintele Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film din România (UARF), l-am găsit instalat în biroul lui Sergiu Nicolaescu, unde, spune el, nu a schimbat nimic de când i-a luat locul: “Biroul este aşa cum l-am moştenit de la Sergiu de pe vremea când era preşedintele UARF. Aici, în sertarul biroului său, am găsit scenariul filmului despre viaţa Mariei Tanase”. Cărmăzan ştie că rolul i-a fost dat lui Jojo de însuşi Nicolaescu, înainte să se stingă. “Am găsit şi pozele făcute de Jojo (în rolul Mariei Tănase), pe care Sergiu o plăcea foarte mult şi pe care el o vedea în rolul Mariei Tănase”, susţine el. Pe Jojo, nu pe Angela Gheorghiu. Până la închiderea ediţiei, soprana nu a putut fi contactată.

Citeste si...
Se numara printre cele mai frumoase femei din Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.