Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunțat, marţi, că există varianta ca primul semestru al anului şcolar să se încheie înainte de sărbătorile de iarnă, dar să fie micșorată vacanţa.

„Haideți să închidem bugetul și să încercăm să facem lucruri mai bune pentru școală. Nu vreau niciodată, prin nicio măsură pe care o voi lua, să bulversez sistemul de învățământ. Aș vrea să nu mai creăm probleme acestui sistem. Ceea ce a fost în acest an, ați văzut și dumneavostră, vacanța de iarnă începe în 21 septembrie, se termină în 11 sau 12 ianuarie, deci 3 săptămâni de vacanță, 2 săptămâni de școală și pe urmă iar vacanță. Dacă reușim să găsim o formulă să nu micșorăm vacanțele și să încheiem semestrul înainte să încheiem vacanța de iarnă, atunci probabil asta ar trebui să facem (modificarea structurii semestrului astfel încât primul semestru să se încheie înainte de vacanța de iarnă – n. r.)”, a declarat ministrul Educației, Ecaterina Andornescu, marți, la Parlament.

Citeste si...
Perioada acordării voucherelor de vacanţă s-ar putea extinde până în 2025, potrivit unui proiect de OUG

Ministrul Educației a declarat că modificările vor fi făcute fără micșorarea vacanței. (Deci ar fi o variantă ca primul semestru să se încheie înainte de vacanță? – n.r.). Dar fără să micșorăm vacanță. Eu am vorbit de micșorarea semestrului, toată lumea a vorbit de reducerea vacanței”, a spus Andronescu.

Ministrul Ecaterina Andronescu a fost prezentă marți la Parlament, în cadrul ședinței comisiilor parlamentare reunite de buget-finanţe, care au dat raport favorabil bugetului Ministerului Educației Naționale, în creștere cu 46,73% față de 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.