Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc, a fost reţinut de procurorii anticorupţie, joi dimineaţă, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri, el fiind scos cu cătuşe la mâini din sediul DNA Braşov, unde a fost audiat timp de aproximativ cinci ore.

hrebenciuc_evenimentelocale_ro_31096400

Andrei Hrebenciuc a fost audiat, joi dimineaţă, la DNA Braşov, unde a ajuns însoţit de tatăl său, Viorel Hrebenciuc, care a declarat, la intrarea în sediul DNA, că el şi fiul său sunt nevinovaţi.

Andrei şi Viorel Hrebenciuc au ajuns la DNA Braşov în jurul orei 04.00.

La intrarea în sediul DNA Braşov, Viorel Hrebenciuc a decarat că adevărata ţintă a DNA este Victor Ponta şi candidatura sa la Preşedinţie şi că el şi fiul său sunt nevinovaţi.

Familia Hrebenciuc a făcut noapte albă la DNA Braşov. Andrei Hrebenciuc a ajuns în faţa procurorilor în jurul orei patru dimineaţa pentru a da explicaţii în dosarul retrocedărilor în care este cercetat. Asta după ce ieri, DNA i-a percheziţionat biroul.

Alături de el a fost şi tatăl său, Viorel Hrebenciuc, care spune că este nevinovat şi că adevărata ţintă a DNA este Victor Ponta şi candidatura sa la prezidenţiale.

Potrivit referatului DNA, Andrei Hrebenciuc a fost implicat în afacerea retrocedărilor chiar de către tatăl său şi ar fi fost folosit ca intermediar al şpăgii. 12 mii de hectare ar fi urmat să ajungă în posesia lui Viorel Hrebenciuc, prin intermediul fiului său.

„Miza economică deosebită asociată transferului suprafeţei respective din patrimoniul statului în proprietate privată, este reprezentată de contravaloarea terenurilor vizate, cifrată la circa 450 milioane euro. (…) Potrivit datelor existente, pentru sprijinul oferit în exercitarea influenţei pe lângă decizionalii administraţiilor locale şi ai ROMSILVA, deputatul HREBENCIUC VIOREL ar urma să fie recompensat cu o suprafaţă de teren de circa 12.000 ha, pe care o va primi prin interpuşi, acesta fiind şi motivul pentru care l-a cooptat în demersurile ce le realizează şi pe fiul său Andrei Hrebenciuc”, se arată în referat.

Andrei Hrebenciuc a fost iubitul fiicei presedintelui, Elena Băsescu, timp de un an. O situaţie care nu i-a fost deloc pe plac lui Traian Băsescu.

DNA a cerut aviz de la Camera Deputaţilor pentru arestarea preventivă a lui Viorel Hrebenciuc, atât în noul dosar, cât şi în cel în care este cercetat alături de deputatul PSD Ioan Adam, pentru retrocedări ilegale de păduri.

Citeste si...
DOSARUL RETROCEDĂRILOR ILEGALE: Andrei Hrebenciuc RĂMÂNE ÎN AREST