După despărțirea de tenismenul Horia Tecău, în viața Andreei Raicu nu a mai apărut niciun bărbat pe care vedeta să-l prezinte lumii drept partenerul ei de viață. Cum ceasul biologic nu iartă pe nimeni, Andreea a simțit și ea că nu i-a mai rămas mult timp la dispoziție pentru a deveni mamă.
Andreea Raicu a tot spus, în ultimii ani, că-și dorește foarte mult un copil și că nu va ezita să-l facă din postura de mamă singură, dacă în viața ei nu va intra în curând bărbatul cu care să-și dorească să întemeieze o familie. Iată însă că, la o lună după ce a împlinit 40 de ani, planurile vedetei s-au schimbat radical.
Andreea a trecut în revită pe blogul personal motivele ”egoiste” care ar putea-o determina să-și dorească un copil și a făcut publică o decizie care i-a luat pe fani prin surprindere.  
”Dintotdeauna mi-am dorit un copil. Iubesc copiii și ador să petrec timp cu ei. La un moment dat, pentru că îmi doream atât de mult să devin mamă, am zis că nici măcar nu contează atât de mult conjunctura în care aș vrea să-l fac.
Evident că nu aș fi ales ceva extrem, dar nici departe nu eram. Chiar mă gandeam că, dacă nu găsesc partenerul pe care să-l consider potrivit sa fie tată, pot să-l fac ca mamă singură. Existența însă a hotărât să nu-mi dea un copil până acum sau, cred că cel mai corect spus este, eu am ales să nu fac un copil din diferite motive, pe care subconștientul cu siguranță le ținea ascunse”, a scris vedeta pe blogul personal.
Se pare că momentul de cotitură l-a reprezentat pentru Andreea călătoria inițiatică în India, unde a înțeles că nu trebuie să faci un copil din disperare sau pentru că-ți plac copiii și nici pentru că ai rămas de căruță, după ce toate prietenele tale au devenit mame.
”Am înțeles că un copil vine pe lume pentru cu totul și cu totul alte motive. Nu ca să îți umple golurile, nici ca să te facă să fii «în rândul lumii» și nici ca să ai o ocupație. Cred cu tarie că, atunci când vrei să faci un copil, e vital să-ți pui niște întrebări. Eu una am ajuns la concluzia că pe un copil nu îl fac pentru mine, ca să mă împlinească și să-mi dea un rost, ci responsabilitatea mea este să îl aduc într-un loc în care să îi fie bine, să îi asigur toate condițiile în care să crească frumos – nu ma refer aici la cele materiale – și să-l ajut eu pe el, nu el pe mine, să-și facă un rost.”
Cea mai mare îngrijorarea a Andreei pare să fie legată de lumea în care trăim acum, care nu pare să fie mediul ideal în care un copil să se dezvolte armonios și să trăiască fericit. Ca orice femeie care amână momentul în care aduce pe lume un copil, vedeta a devenit din ce în ce mai conștientă de neajunsurile societății în care trăim și experimentează panica de a nu da viață unui suflet condamnat la nefericire.
”O lume în care cele mai multe lucruri sunt despre suprafață, despre ce se vede la exterior, o lume deconectată de la lucrurile cu adevărat esențiale în viață, o lume în care doar respirând și mâncând te îmbolnăvești, o lume în care, în următorii cinci sau poate zece ani, vom fi toți urmăriți prin intermediul cipurilor care probabil vor fi obligatorii, o lume avidă după bani și putere, o lume în care nu mai există pace. O lume în care totalitarismul și conformismul sunt la putere și autenticitatea e ceva atât de rar întâlnit.”
S-a iubit cu bărbați celebri
De-a lungul timpului, Andreea Raicu s-a iubit cu bărbați frumoși, bogați și celebri. Cristi Chivu, Tudor Chirilă sau Horia Tecău sunt cele mai sonore nume care au format un cuplu cu fosta vedetă de la Prima TV. De fiecare dată, lucrurile au evoluat rapid, iar fanii au crezut că se apropie nunta. N-a fost să fie însă, iar pentru Andreea a devenit din ce în ce mai greu să găsească un bărbat care să se ridice la nivelul așteptărilor ei.

Citeste si...  Lacrimi pentru marea noastră de la Mamaia