Ea spune că povestea cu salariul a ajuns astăzi „un banc vechi”

 esca_interviu

Andreea Esca are aproape 19 ani la pupitrul Ştirilor Pro Tv, dar nu s-a plictisit, dimpotrivă. „Nu este rutină nici pentru mine. Este cu siguranţă mai uşor decât pentru alţii, dar în fiecare zi este un moment esenţial cel al „Ştirilor Pro Tv”. Este pasiunea mea şi locul în care mă simt cel mai bine”, spune Andreea. „Programul de ştiri mă face să mă simt utilă şi fericită în acelasi timp”, mai adaugă ştirista.

esca interviu 5

Munca şi familia sunt îmbinate perfect şi se consideră o mamă „cool” în pas cu alegerile Alexiei, dar şi egală cu mamele colegelor fetiţei sale, care se bucură din plin de ieşirile cu fetele. În plus este apreciată pentru că poate face rost uşor de bilete la concertele Smiley sau LaLaBand. În cei priveşte pe copii, Alexia şi Aris, Andreea nu-şi doreşte pentru viitorul lor decât să fie fericiţi şi să-şi găsească o profesione care să-i pasioneze.

esca interviu 6
Alexia o face mandra in fiecare zi pe mama ei, Andreea Esca

Într-un interviu în presa mondenă, ştirista a povestit de cât de emoţionată a fost cu prilejul lansării celei de-a doua cărţi din cariera sa, „Ce am făcut când am tăcut”, la recentul Bookfest. „Am avut emoţii pentru că nu este ceva ce fac în mod curent şi pentru că publicul de carte este foarte aprig”, spune Andreea.

esca interviu 3

Notorietatea ei a ajuns până în Franţa, motiv pentru care a fost invitată să acorde un interviu postului de televiziune France 2: „A fost extraordinar faptul că am avut posibilitatea să ofer Franţei o altă imagine a României, să le vorbesc jurnaliştilor străini despre lucrurile frumoase şi oamenii excepţionali de aici. Acum, la rândul meu, le-am recomandat pe Loredana şi Doina Levintza. Chiar vreau ca imaginea României în lume să fie cea pe care o merităm”.

Poreclita „roboţel” de „Cârcotaşii”, Andreea nu se arată deranjată, nu atât ca momentul cu „se f**u butonul!”. „Pe de o parte, un gest urât şi neprofesionist din partea unor colegi de breaslă, iar pe de altă parte, o întâmplare oarecare, chiar amuzantă”, a comentat Esca. În ce priveşte nemuritoarea întrebare „cât e salariul Andreei Esca?”, ştirista spune că i „se pare ca un banc vechi”.

Spune că a avut şi ea un mentor, o persoană care i-a marcat drumul profesional. „Marilena Rotaru, marea realizatoare de televiziune, la SOTI, acum aproape 23 de ani. Ea m-a văzut dând probe într-un studio dărăpănat şi a decis să prezint ştiri. Adică mi-a hotărât destinul. Îi mulţumesc în fiecare zi”, îşi aminteşte cu drag, actuala vedetă.

Andreea se consideră un om fericit, iar pentru ea definiţia fericirii este o frază întreagă: „Să ai alături oameni care te iubesc şi te preţuiesc şi să ai alături oameni pe care să-i iubeşti şi să îi admiri”.

Citeste si...  Uluitor! Uite cât câştigă într-un an, singură, Marioara Zăvoranu!